Sport events att hålla koll på under 2023

2023 bjuder som vanligt på ett mångfald av spännande sportevenemang. Efter att vi precis lämnat världskända Fotbolls-VM som hölls i Qatar mellan den 21 november till 18 december, och med denna turnering har intresset för sport ökat ännu mer. Nu väntar Junior VM i ishockey, Australian Open, Handbolls VM, Hockey VM för herrar och mycket mer.

Junior VM i ishockey

Det klassiska Junior VM som börjar den 26 december och sträcker sig in i 2023. Senaste junior VM spelades i Augusti i somras, efter att COVID-19 förstörde förra årets fest var de tvungna att sätta spelschemat när pandemin hade lugnat ner sig. I år håller vi tummarna på att turnering går att spelas klart utan pandemins inverkan. 

Junior VM i ishockey är en av de mest välkända ishockeyturneringarna som anordnas varje år. Det har spelats sedan 1974 och har utvecklats till att bli ett populärt evenemang runt om i världen. Turneringen samlar de bästa junior ishockeyspelarna under 20 år från hela världen för att konkurrera om den prestigefyllda titeln. Turneringen består av olika grupper som tävlar mot varandra och det finns också individuella priser som delas ut till de bästa spelarna. 

Tennis – Australian Open

Australian Open drar igång 16e januari och finalen spelas den 29de januari. Det är den första Grand Slam-turneringen som spelas under året. Turneringen har attraherat några av de bästa tennisspelarna i världen, inklusive Novak Djokovic, Rafael Nadal och Serena Williams. Turneringens prispengar är uppdelade lika mellan män och kvinnor, vilket gör det till en av de mest jämställda sportevenemangen i världen. Det kommer att bli ett högt tempo och intensiva matcher efter som underlaget är så kallad hardcourt. Det är lätt att se att intresset för betting har ökat och så kommer det med all säkerhet att fortsätta. 

Handbolls VM i Polen och Sverige för herrar

Handbolls VM 2023 för herrar kommer att äga rum under perioden 11- 29 januari i Sverige och Polen. Totalt kommer 32 lag ifrån hela världen att vara med i mästerskapet. De svenska värdstäderna är: Stockholm, Göteborg, Kristianstad, Jönköping och Malmö. De polska värdstäderna är: Katowice, Gdansk, Plock och Krakow. Den stora VM-finalen den 29 januari kommer att spelas på Tele2 Arena i Stockholm. Sverige spelar dock sitt gruppspel i Göteborg.

IIHF World Championship – Hockey VM

Hockey VM, eller IIHF World Championship som det också kallas internationellt, lockar varje år tusentals fans till arenorna för att se sina nationer spela mot varandra. Hockey VM är ett fantastiskt evenemang på den absolut högsta nivån! Hockey VM börjar den 12 Maj och håller igång till den 22 maj. 

Lämna en kommentar