Juniorkronorna möter Tjeckien i semifinal i JVM

I natt blev det klart att Sveriges Juniorkronorna möter Tjeckien i semifinalen. Connor Bedard, en mycket begåvad spelare från Kanada, gjorde historia genom att göra avgörande målet i en intensiv match mot Slovakien. Kanada möter nu USA i den andra semifinalen, en mycket efterlängtad mötesplats mellan två jättelag.

Juniorkronorna möter Tjeckien i semifinalen efter att Tjeckien blev topprankat inför kvartsfinalerna och Sverige lägst rankad av de fem bästa lagen. Sverige vann sin kvartsfinal mot Finland med 3-2 efter en magisk vändning i slutminuterna. Om Tjeckien, USA och Kanada vann sina matcher väntade Tjeckien för Sverige. Och det gjorde de också. Tjeckien besegrade Schweiz med 9-1, USA besegrade Tyskland med 11-1 och Kanada besegrade Slovakien med 4-3 efter förlängning. Connor Bedard, en 17-årig forward från Kanada, gjorde historia genom att krossa en rad JVM-rekord med sina 15 mål och 32 poäng.

Connor Bedard, en 17-årig forward från Kanada, har toppat poängligan i årets turnering med 19 poäng, vilket är ett rekord för en J18-spelare i en JVM-turnering. Tidigare hade Jaromir Jagr det rekordet med 18 poäng. Bedard var inte särskilt intresserad av att prata om rekordet efter den första perioden mot Slovakien, utan fokuserade på matchen. Bedard lade dessutom till ytterligare 1+1 till sin poängskörd, med sin 13:e assist i turneringen och kanadensiska rekordet. Slovakien reducerade och kvitterade matchen, men Bedard avgjorde den i förlängningen med en makalös soloprestation. Juniorkronorna möter Tjeckien på onsdag klockan 20.38 svensk tid, medan Kanada och USA spelar sin semifinal 00.38 svensk tid.

Detta enligt Aftonbladet

Spelschema för JVM

Lämna en kommentar