Vilka vinner Serie A 2022?

Vi har nu tagit oss två tredjedelar igenom Serie A säsongen 2021/2022 och kan konstatera att spänningen i ligan tätnar. Flera lag gör upp om den prestigefyllda titeln och det återstår att se ifall Inter kommer att få lyfta pokalen för andra året i rad, eller om en annan segrare ska utses i maj.

Den italienska högstaligan är en av Europas mest älskade med fans över hela världen. Ligan lockar inte bara stor publik, utan också ett rejält intresse från de som gillar att höja spänningen med spel. Är du en av de som planerar att betta på säsongens avgörande skede? Då finns det flera aktörer att vända sig till. Genom att besöka casinoguide.se/bonus hittar du de med bäst erbjudanden vid registrering.

En jämn titelstrid

Som det ser ut här och nu finner vi framför allt tre lag i Serie A:s titelstrid: Napoli, Milan och Inter. Det ser med andra ord ganska sannolikt ut att pokalen återigen lyfts på San Siro där de två sistnämnda spelar sina hemmamatcher. Duellen mellan lagen är mycket riktigt det som den större delen av säsongen handlat om.

Skulle Milan dra det längsta strået kan det innebära en sista stor ligatitel för vår svenska superstjärna Zlatan Ibrahimovic, som inte vunnit någon titel sedan hans tid i Manchester United där han återförenades med José Mourinho.

Det som däremot talar mer för Inter är erfarenheten inom spelartruppen. Medan Milan har ett i mångt och mycket väldigt ungt lag, där majoriteten ännu inte burit någon ligatitel, har de regerande mästarna ett lag fullt av vinnare.

Vad gäller lagens interna möten, så har Milan varit snäppet vassare med ett kryss och en vinst. Det råder inga tvivel om att vi förväntar oss en fortsatt tajt kamp mellan de två uppe på tabelltoppen. Med andra ord en tuff uppgift för den som redan nu vill spela på en vinnare.

Kan Juventus utmana?

Under de senaste åren har vi blivit vana vid att se Juventus vinna ligan. Så blev däremot inte fallet förra året under klubblegenden Andrea Pirlos ledning, och under den nygamla tränaren Massimiliano Allegri fortsatte det att hacka en bra bit in på hösten.

Men formen har onekligen börjat ta sig för laget. Skulle det vara så att trion ovanför dem tappar poäng kan Juventus möjligtvis slå sig in i kampen om en titel framåt säsongens slutspurt. I såna fall har vi en om möjligt än mer spännande ligafinal framför oss, där hela fyra lag gör upp om guldet.

Lämna en kommentar