Vilka spelare ska du hålla utkik efter i VM?

Det är mindre än sex månader kvar och spänningen är redan på väg att öka. Spel läggs redan på fotbolls-VM 2022 och Qatar lovar oss alla ett spektakel. Eftersom detta är det allra första VM som arrangeras i Mellanöstern vill regionen imponera med magnifika arenor och den bästa turneringen hittills.

Naturligtvis kan arenor imponera, men VM är ingenting utan lagen och lagen är ingenting utan spelarna. Vi har sett några riktiga stjärnor komma fram i tidigare VM, men vad kommer 2022 att ge? Här är de bästa spelarna att hålla utkik efter i Qatar.

Lionel Messi

Eftersom Messi allmänt anses vara världens bästa fotbollsspelare är det kanske inte förvånande att se hans namn på den här listan. Sanningen är dock att det inte fanns någon garanti för att han ens skulle dyka upp. Vid 35 års ålder 2022 kommer Messi att vara i en ålder där många skulle hänga upp skorna. Den goda nyheten är att Messi har bekräftat att han kommer att se den här turneringen till slut.

Med Messi är det svårt att se någon som kan matcha hans färdigheter när det gäller dribbling och bollkontroll. Han har också den där instinktiva förmågan att hitta nätet när det behövs. Efter att ha vunnit så många troféer under sin tid skulle VM 2022 vara det perfekta slutet på en glittrande karriär.

Cristiano Ronaldo

En annan spelare som liksom Messi fortsätter att trotsa åldrandet. Ronaldo visar ingen önskan att gå i pension, utan fortsätter istället att förundra fotbollsfans världen över. Att försöka välja mellan Ronaldo och Messi som världens bästa spelare är en nästan omöjlig uppgift. Därför är det ett privilegium för alla inblandade att ha båda dessa storheter i VM 2022.

Ronaldo har över 700 mål i sin karriär. Det är inte bara hans målskytteförmåga som gör honom till en av världens bästa spelare. Han har tempo både på och utanför bollen och har också visat sig vara en av de mest intelligenta spelarna som finns.

Kylian Mbappe

Om du minns VM-finalen 2018 så vet du exakt varför vi har tagit med Mbappe som en spelare att hålla koll på 2022. När Frankrike kröntes till världsmästare var det Mbappe som gjorde det finaste målet som någonsin har setts i en VM-final.

Mbappe må ha varit en relativt okänd person före 2018, men sedan dess har han fortsatt att förbättra sig i alla aspekter av sitt spel. Detta har lett till att han har blivit en av världens mest eftertraktade spelare. Med ett fantastiskt tempo, enorma dribbelförmågor och förmågan att göra de mest imponerande målen kommer den här spelaren att bli en fröjd att titta på i Qatar.

Yacine Adli

Frankrike ställde upp med vad som bara kan beskrivas som ett formidabelt lag 2018. Det oroande för de nationer som ska möta dem 2022 är att detta är ett lag som bara har blivit bättre. Det kommer hela tiden nya och starkare spelare. En sådan spelare är Adli.

Adli kommer bara att vara 18 år vid tiden för VM. Han har visat mycket lovande under sin tid i Ligue 1 och kommer garanterat att imponera på en världspublik 2022. Han är en spelare som föredrar en roll på mittfältet och som kan springa med ett bländande tempo.

Lämna en kommentar