Veckans sportnyheter

Haalands succé fortsätter på planen medan Marquez och Breen drabbas av tragedier utanför plan. Den norske anfallaren har varit en av de mest omtalade spelarna i fotbollsvärlden denna säsong, med nya imponerande prestationer som tycks komma utan avbrott. Men för Marc Marquez och Craig Breen har sporten varit förenad med tragedi – för Marquez som straffades för ett misstag som orsakade en krasch, och för Breen som avled efter en testolycka. Läs vidare för att ta reda på mer om dessa händelser och hur de påverkar sportvärlden.

Haalands fenomenala säsong fortsätter

Med sitt senaste mål mot Bayern München i kvartsfinalen i UEFA Champions League har den 22-årige norske anfallaren Erling Haaland haft en fenomenal säsong. Den norske superstjärnan nätade återigen på tisdagen när Manchester City besegrade Bayern München med 3–0 i den första kvartsfinalmatchen på Etihad Stadium. Haaland, som volleyade in sitt lags tredje mål under kvällen, har nu gjort 45 mål den här säsongen – det högsta antalet någonsin av en spelare i Premier League-historien.

Det här är ännu ett kapitel i denne 22-årings fantastiska debutsäsong i City, vilket för närvarande gör honom till skytteligaledare i både Premier League och Champions League. Trots hans rekordbrytande prestation överskuggades Haalands mål av hans lagkamrat Rodris öppningsmål. Det var en anmärkningsvärd träff från spanjoren som höjde taket med ett vänsterfotsskott från distans – ett skott som passerade Bayerns målvakt Yann Sommer i den 27:e minuten.

Marquez får uppskov med MotoGP-straffet

I den första tävlingen i MotoGP säsongen kraschade sexfaldige mästaren Marc Marquez in i Miguel Oliveira. Marquez erkände sitt misstag och accepterade ett dubbelt långvarigt straff för nästa tävling i Argentina, men kunde inte delta på grund av en handfraktur. Då beslutade MotoGP att föra över straffet till Marquez nästa tävling, vilket hans team Honda överklagade.

Marquez kan dock inte delta i helgens tävling i Texas på grund av handskadan. Oliveira, som också missade tävlingen i Argentina på grund av en skada, har nu fått grönt ljus att delta i Grand Prix of the Americas i Austin. Om MotoGP-domstolen inte kan komma fram till ett beslut innan det spanska Grand Prix som kommer efter Austin, kommer Marquez att vara fri att tävla utan straff i Jerez.

Rallyförare död i olycka

Irlands främsta rallyförare Craig Breen har avlidit efter en olycka under ett test inför det kroatiska världsmästerskapet, meddelade hans Hyundai-team i ett uttalande på torsdagen. Hans medförare James Fulton klarade sig oskadd men inga andra detaljer om olyckan gavs av teamet. Enligt medierapporter körde Breens bil av vägen och kolliderade med en stolpe medan 33-åringen förberedde sig för nästa veckas rally, hans andra för säsongen. Breen, som började sin karriär som co-driver innan han bytte till att själv köra 2008, kom på andra plats i Rally Sweden i februari när han återvände till teamet på deltid efter ett år med M-Sport Ford. Han var en regelbunden deltagare i världsmästerskapet, även om han sällan körde en hel säsong, och slutade på andra plats i sex rallyn. ”Den irländska motorsportgemenskapen är chockad av denna tragiska nyhet. Craig var en förare i världsklass och en person i världsklass”, sa Motorsport Ireland president Aiden Harper i en kondoleansuttalande.

Lämna en kommentar