Vad hände i helgens Allsvenska?

Allsvenskan börjar närma sig sitt slut och det är som vanligt ohyggligt spännande. Allsvenskan kallas ibland för världens jämnaste fotbollsliga och så kan det mycket väl vara. Alla lag kan verkligen slå varandra och det finns inte riktigt några enkla matcher. På förhand så var MFF det absolut mest topptippade laget och de flesta experter trodde att de skulle kunna jogga hem allsvenskan. Så har det absolut inte varit dock och Skånelaget huserar istället runt topp 5. De tog ett steg närmre toppen dock i helgen och kanske är det inte helt kört för favoriterna. Det finns några andra lag som imponerar stort dock som även de var ostoppbara i helgen.

Täten tätnar

Djurgården hade chans att gå upp i serieledning om de vann över Göteborg och som de järnkaminerna presterade. Det blev en komfortabel seger över Göteborg och det var inte någon som var riktigt överraskad över segern, möjligtvis att den blev så klar. Dock så var det efter 2 straffar och de var väldigt diskutabla båda två. Göteborg tyckte naturligtvis inte att det var någon straff men det är kanske inte så ofta motståndarlaget tycker det. Det som var speciellt med matchen var att det bara fanns en målskytt även då det blev tre mål. Nyförvärvet Victor Edvardsen gjorde samtliga mål. Han spelade förra året i Degerfors och gjorde succé där och blev därefter köpt av Djurgården där han nu gör succé. Kanske bär det fram till ett SM-guld.

Ett självmål som kan visa sig betydelsefullt

En av årets stora överraskningar är Häcken som har dundrat fram. Länge ledde de allsvenskan och många trodde då att de skulle ta sitt första SM-guld. Elaka tungor pratade om att det saknades vinnarkultur i Häcken och att de därför aldrig skulle vinna. I helgen så tog de emot toppkonkurrenten Hammarby och en seger där hade skurit av Hammarby något från toppstriden. Det var Hammarbys chans att knapra in på lagen i toppen och de var ytterst nära att ta den. Efter Att Hammarby tagit ledningen i första halvlek så såg det ut att stå sig hela matchen och då hade Häcken tagit ett stort kliv tillbaka i guldstriden. Då steg en debutant in och gjorde kvitteringsmålet. Tyvärr för debutanten och Hammarby så var det Nathaniel Adjei som nickade in bollen i eget mål och 1-1 blev slutresultatet. En fruktansvärd start på den allsvenska karriären och vi hoppas att det bara går bättre nu för Adjei.

Skånederby

MFF tog sig till Helsingborg och slog de sistnämnda vid ett glödhett skånederby. De blåe vann med 2-1 och hakar på något sätt på i toppstriden även om de flesta är överens om att det är allt för långt upp till Djurgården och Häcken för att det ens ska bli tal om SM-guld. Det finns fortfarande Europaplatser kvar att slåss om som MFF antagligen kommer göra allt i in makt för att knipa.

AIK har den senaste tiden gått kräftgång och i förra omgången åkte de på stryk mot Kalmar. Denna helg spelade de lika mot Degerfors hemma och det var ingen i det gulsvarta lägret som var nöjt med det. Rapporter från matchen sa till och med att Degerfors var det lag som var närmst att vinna.

Mjällby och Sundsvall spelade lika och det var ett dåligt resultat för Sundsvall som är i desperat behov av poäng för att kunna hålla sig kvar. Vårens stora överraskning Elfsborg slog enkelt Sirius hemma med 3-0 och Boråslaget är fast förankrat i mitten av tabellen. Det brukar de vara men det var ånga som trodde på en något högre placering efter våren men de har tappat.

Lämna en kommentar