Vad är oddsen för Sverige i EM 2022?

Grupperna till EM är klara sedan länge, men hur kommer det egentligen att gå när Sverige ställs mot de ledande Europamästarna från 2017 i sommar? Spekulationer och odds-snacken är i gång.

Det senaste mästerskapet för damfotbollen på europeisk nivå ägde rum i Nederländerna, 2017. Det var den dåvarande förbundskaptenen Pia Sundhages sista mästerskap och hennes mål var att Sverige skulle ta medalj, men då åkte det svenska laget ur i kvartsfinalen. För den som trodde att oddsen skulle vara till favör för damerna den gången, kan kanske hämta hem den förlusten i år. Klart är att om man vill satsa på alla eller någotdera av matcherna i EM så vill det till sig att man skaffar sig en bra överblick på oddsen. Det kan man bland annat göra via https://bettingsajter.se.

Ingen jättefarlig uppförsbacke

När EM-grupperna lottades slapp Sverige Tyskland som betraktas som lite av en mardrömsmotståndare. Istället fick Sverige Nederländerna, Schweiz och Ryssland, som inte är dem man är mest “rädda för”, men som samtidigt, sannolikt inte lir några lätta motståndare – särskilt inte Nederländerna. Sverige inleder således EM i Grupp C. Så här ser de andra grupperna ut:

Grupp A: England, Norge, Österrike, Nordirland

Grupp B: Tyskland, Spanien, Danmark, Finland

Grupp D: Frankrike, Italien; Belgien, Island.

Fler ögon på EM denna gång

Ur ett vadslagningsperspektiv är det angeläget att hålla koll på flera olika sajter så att man får en bred överblick på hur olika eller lika oddsen läggs upp inför varje match. När det gäller damfotboll generellt är det också viktigt att man håller det ökade intresset i åtanke också.

Intresset för damfotboll är nämligen på uppgång. Under världsmästerskapen 2019 såg man att tittarsiffrorna slog rekord. Men det ökade intresset för damfotbollen ökar också intresset att betta på damfotboll. Men det gäller att se upp – särskilt för den som är van att vadslå på herrfotboll.

För det första är damfotbollen yngre och inte lika etablerad, vilket gör att bookies inte har lika mycket data att jobba med. Oddsen kan inte baseras på ett lika stort “hav” av nutida och historiska fotbollsdata som herrfotbollen. Därför kan oddsjämförelserna halta, vilket ställer större krav på den som vadslår.

Och när det kommer till stora turningar, som den annalkande EM, är det viktigt att hålla i åtanke att missmatchen kan vara stor. En del länder har investerat enorma summor på damfotbollen och har därför välutvecklade inhemska ligor. Ovannämnda Tyskland hör till den kategorin, men också England. På global nivå hamnar USA och Brasilien också på den listan. Medan damfotbollen i andra delar av världen precis börjat.

Vad är oddsen för Sverige i EM 2022?

Bevakningen kommer vara stor

Att intresset för damfotbollen stiger innebär att matcherna kommer att ha en stor bevakning i år. Såväl SVT som TV3 kommer att Sända men också C More.

Att börja intressera sig för damfotbollen idag är med andra ord att börja i tid, det kommer hända mycket under de kommande decennierna och att ha följt med från början ger en goda förutsättningar att följa statistiken och utvecklingen inom en sportsektor som kommer bli alltmer sofistikerad – både på plan och i bettingstugorna.

Lämna en kommentar