Vad är oddsen för att en underdog ska vinna Champions League den här säsongen?

Champions League är den största fotbollsturneringen i världen och lockar hundratals miljoner tittare varje år. Turneringen huserar de bästa lagen i världen, och ger världens olika lag en möjlighet att visa framfötterna inom branschen.

Förra årets vinnare var Real Madrid som besegrade Liverpool i finalen på Stade de France, och kommer vara sugna på att knipa titeln även i år.

Spelbolagen är i regel de som har bäst koll på statistiken och vilka som har störst chans att vinna, och enligt odds hos Expekt är oddsen ganska låga för att Real Madrid ska knipa titeln för andra året i rad. Det är istället Manchester City som är stora favoriter. Men om det är något vi har lärt oss av fotbollen är det att allt kan hända…

Vilken underdog har störst chans att vinna?

Tottenham

Även om Tottenham har relativt bra chanser att vinna årets upplaga av Champions League, måste vi fortfarande klassa dem som en underdog. Det är nästan 40 år sedan som lagt vann turneringen senast, men har ett riktigt starkt lag denna säsong.

Harry Kane är onekligen en av de bästa anfallarna i världen, och tillsammans med Dejan Kulusevski och Heung-Min Son bildar han ett av de bästa anfallsparen i hela världen.

Tottenham har även en ganska bra säsong bakom sig, och om de kan förvalta sina chanser och se till att de andra lagen får svårt att ta sig förbi deras backlinje och målvakt, är de en riktigt kraft att räkna med.

Därmed är det inte omöjligt att vi får se Tottenham gå långt i årets upplaga av Champions League.

Milan

Zlatan Ibrahimovic har vunnit de flesta titlar som går att vinna inom fotbollen, men har ännu inte tagit någon Champions League-titel. Han har varit nära ett par gånger, men har nu ytterligare en chans med Milan.

Även om Milan inte riktigt är lika bra som klubbar som Manchester City och Liverpool i skrivande stund, får vi aldrig räkna bort Zlatan och hans klubbkamrater.

Om det är något vi har lärt oss under Zlatans långa karriär är det att vi aldrig får räkna bort hans färdigheter. Därmed är det inte omöjligt att Zlatan och Milan går långt i den här turneringen. Om de når ända fram får vi helt enkelt vänta och se.

Juventus

Juventus är långt ifrån favoriter att vinna den här turneringen, vilket gör att vi kan klassificera dem som en underdog. De har dock ett riktigt bra lag, och har haft en ganska dålig säsong bakom sig där de landade på fjärde plats. Därmed kommer de att vilja visa framfötterna den här säsongen, och har ett riktigt vasst anfallsspel som kan sätta de flesta lag på pottkanten.

Därmed bör vi inte bli förvånade om de går långt i den här turneringen.

Vilka lag har störst chans att ta hem årets upplaga av Champions League?

De två lag som för närvarande har störst chans att vinna årets upplaga av Champions League är Manchester City och Liverpool:

Manchester City

Manchester City har förmodligen aldrig varit starkare än vad de är just nu. Den nyanlände Erling Haaland är en av de bästa anfallarna i världen just nu, om inte den bästa av dem alla. Den explosivitet, styrka och spelförståelse han erbjuder gör att City ständigt kommer att vara farligt för samtliga lag i världen, inte minst de italienska och spanska lagen.

Liverpool

Liverpool förlorade förra årets final i Champions League, och kommer med allra största sannolikhet att vara extra peppade på att visa vart skåpet ska stå det här året. Laget är aningen försvagat från förra året, men har fortfarande mycket att erbjuda och kommer vara ett farligt motstånd för vilket lag som helst i världen.

Lämna en kommentar