10 fakta att känna till när du tittar på U.S. Open Tennis Championships

Du har äntligen förstått att ”Love” faktiskt betyder noll, och du är redo att njuta av den sista delen av sommaren med årets sista Grand Slam-mästerskap i tennis. Innan den första serveuppgiften i U.S. Open 2015, som pågår från den 31 augusti till den 13 september, bör du uppdatera dig med några intressanta fakta och göra dig redo att vara en riktig höjdare när du tittar på turneringen.

  1. Arthur Ashe vann det första U.S. Open som amatör, och huvudstadion på USTA Billie Jean King National Tennis Center – den största tennisspecifika arenan i världen – är uppkallad efter honom. Virginia Wade vann i damsingel.
  2. Män och kvinnor får lika mycket prispengar – en tradition som började 1973. Detta utsåg tennis till den första sporten som betalade lika prispengar till män och kvinnor.
  3. Trofén är designad av Tiffany & Co.
  4. År 1975 blev U.S. Open den första Grand Slam-turneringen att ha nattspel.
  5. Ett skott utlöstes under en match mellan John McEnroe och Eddie Dibbs match 1977. Uppståndelsen i publiken stoppade kortvarigt spelet, men matchen återupptogs snabbt och McEnroe vann matchen (men inte turneringen). Senare upptäcktes det att en supporter hade blivit skjuten i benet av en förlupen kula utanför området.
  6. Sedan 1978 har matcherna spelats på en hårdgjord yta täckt med DecoTurf II.
  7. I de andra Grand Slam-turneringarna finns det ingen tiebreaker som i U.S. Open; motståndarna spelar bara tills en person har två fler vinnande partier.
  8. Amerikanerna brukar dominera singelfinalerna. Amerikanska manliga spelare har vunnit 85 titlar, manliga spelare från Australien har vunnit 18 och manliga spelare från Storbritannien respektive Schweiz har vunnit fem. I damsingel har USA vunnit 93 titlar, Australien sex och Belgien respektive Tyskland fem.
  9. Venus och Serena Williams blev de första systrarna att mötas i en final i U.S. Nationals/U.S. Open 2001.
  10. 2015 års singelvinnare kommer att tjäna 3,3 miljoner dollar vardera. Dubbelvinnarna (per lag, män och kvinnor) kommer att få 570 000 dollar.

Lämna en kommentar