Topp 5 rikaste golfspelare genom tiderna

Golf är en berömd engelsk sport som spelas över hela världen. Det är en favoritsport för alla äldre män och kvinnor tack vare dynamiken i sporten. Till skillnad från andra tävlingsidrotter som kräver mycket fysisk atletisk förmåga och fysisk uthållighet och toppkonditionering av kroppen, är golf en sport som stryker alla dessa nödvändiga krav.

Golf spelas främst av åldersgruppen 30-35 år och äldre. Golf är en av de äldsta sporterna där vi har sett en av de finaste människorna röra klubban. I denna sport slår spelaren bollen med en klubba och ser till att placera bollen i en rad hål inom minsta möjliga antal slag för att vinna tävlingen. Golf är en sport där idrottare får betalt i bunt för sina prestationer.

De fem rikaste golfspelarna genom tiderna

5. Jack Nicklaus : 320 miljoner dollar

Med 18 major Championship-segrar och 73 PGA Tour-segrar i bagaget anses Jack Nicklaus vara en av de största golfspelarna som någonsin spelat golf. Jack Nicklaus brukar kallas ”The Golden Bear” av sina fans. Han har blivit årets spelare av PGA fem gånger under sin golfkarriär, och The Golden Bear har definitivt tjänat mycket på sin historiska karriär.

4. Phil Mickelson: 400 miljoner dollar

Phil Mickelson är en amerikansk golfspelare som föddes den 16 juni 1970 i Kalifornien, USA. Phil Mickelson är alla kända som ”Lefty” över hela världen. Phil Mickelson har också blivit invald i Hall of flame och har innehaft sporten som nummer två i hela världen flera gånger under sin golfkarriär.

3. Greg Norman: 500 miljoner dollar

Greg Norman är en australiensisk född golfspelare. Han föddes den 10 februari år 1955 i Mount Isa i Australien. Greg Norman har vunnit 91 internationella turneringar och mästerskap. Han har också tagit plats som golfspelare nr 1 under sin stora karriär. Han är känd i världen som ”den vita hajen”. Han är numera affärsman och driver sitt företag ”The Great White Shark enterprises”.

2. Arnold Parmer: 700 miljoner dollar

Med en käftsmäll på sjuhundra miljoner dollar i nettovärde år 2022 är Arnold Parmer en världsberömd golfspelare. Född i Amerika är Arnold Parmer hyllad som en av de största som någonsin spelat golfsporten. Under sin karriär har Arnold Parmer vunnit många internationella mästerskap och PGA Tours. Han är numera affärsman och driver sitt företag Arnold Parmer Enterprises.

1. Tiger Woods: 800 miljoner dollar

Med en enorm nettoförmögenhet på åttahundra miljoner dollar år 2022 är Tiger Woods den rikaste golfspelare som någonsin vandrat på den här planeten. Hans nettovärde talar definitivt för hans prestationer då han har vunnit flera avslutningar som hållits över hela världen och är också med i diskussionen om de största genom tiderna som någonsin spelat sporten. Utan tvekan är han en av de rikaste idrottsutövarna i världen i dag.

Lämna en kommentar