Allt du behöver veta inför Swedish Open 2022

Den årliga Swedish Open-turneringen i Båstad är ett event som ingen tennisintresserad vill missa, vare sig du är på plats eller väljer att följa turneringen hemifrån. Men vad innebär egentligen Swedish Open och vad är bra att veta inför turneringen? 

Om du känner att du inte har full koll kan du vara lugn, vi hjälper dig i denna artikel med allt du behöver veta inför denna spännande tennisturnering!

Vad är Swedish Open?

Swedish Open är en ATP-turnering i tennis för professionella tennisspelare som hålls varje år i Båstad sedan starten år 1948. Detta gör det till en av de äldsta tennisturneringarna i världen och den fjärde äldsta GP-turneringen.

Turneringen ingår i 250 series och enligt tradition bör den ske runt andra veckan i juli. I år kommer Swedish Open att hållas mellan datumen 4 och 17 juli. Precis som alltid så kommer den att spelas och avgöras på Båstads tennisstadion.

Swedish Open blev även år 2008 utsedd till den bästa ATP-tävlingen i Europa. Den hade där konkurrens av både Rom, London och Paris!

Dam- och herrturnering

Under de första 42 åren så omfattades turneringen både av damdubbel och damsingel precis som herrdubbel och herrsingel. Men efter år 1990 så togs damerna bort från turneringen, och kom inte tillbaka förrän år 2009. Under 2018 fick damerna ännu en paus innan det år 2019 åter togs upp på damsidan, men med den lägre WTA-rankningen.

Under år 2022 så kommer damerna spela mellan 4 och 9 juli, och för herrarna gäller datumen 10 till 17 juli.

Prispengar

När det kommer till tennis så finns det alltid en stor summa av prispengar att hämta hem, och Swedish Open är inte ett undantag.

För vinnaren i herrsingel ligger summan på runt 4 miljoner svenska kronor. Och visst är det en stor summa pengar, men inget att jämföra med till exempel Australienska Open och US Open. Där ligger prissumman för vinnarna mellan 2,7 och 3,3 miljoner dollar. För herrdubbel ligger priset för vinnaren lite över 265 000 svenska kronor.

Biljetter och priser

För damernas turnering så är det fri entré alla dagar som turneringen äger rum. Om du däremot vill titta på när herrsidan gör upp så ser priserna lite olika ut beroende på vart du vill sitta, vad för ålder du har och vilken av dagarna du önskar att närvara.

Som vuxen betalar du som minst 250 kronor det högsta priset landar på 620 kronor. För dig mellan 13 och 17 år så räknas du istället som ungdom, där det lägsta priset är 150 kronor och det högsta ligger på 475 kronor. Barn mellan 0 och 12 år går in gratis i mån av plats.

Om du inte kan närvara på plats

Sverige är ett avlångt land och vi är fullt medvetna att det inte är möjligt för alla att vara på plats för turneringen. Men här har vi goda nyheter! En app för WTA och ATP är äntligen tillbaka, och det här betyder att du kan följa turneringen från din mobil med snabba uppdateringar och statistik i realtid.
Du kan även skräddarsy vilka aviseringar du vill ha och från vilka spelare.

Vi hoppas att du fått lite mer klarhet i vad Swedish Open innebär, hur du kan följa turneringen och vad det kostar om du vill närvara.

Vare sig du väljer att åka till Båstad för att uppleva Swedish Open live, eller om du den här gången väljer att följa den genom mobilen så kan vi garantera att det blir en spänningsfylld och fartfylld turnering!

Lämna en kommentar