Storspelare skadad inför historiskt VM i Qatar

Årets VM i Qatar kan bli väldigt annorlunda. Inte nog med att några spelare kanske inte kommer hänga med på resan mot bucklan, men också för att det för första gången spelas under vintertid. Samtliga VM har tidigare spelats under sommartid, något som är unikt under VM 2022.

Wijnaldum kan komma att missa historiskt VM

En som riskerar att missa VM är den trogne mittfältaren Georginio Wijnaldum. Holländaren gick på lån denna säsong från PSG till italienska klubben Roma. Förväntningarna har varit höga men det ser tyvärr ut som att han inte kommer att spela på ett ganska bra tag. Mittfältaren har dragit på sig en fraktur på höger skenben och det är La Gazzetta dello Sport som rapporterar om detta.
”I bästa fall borta två och en halv månad, men det är troligare att han är tillbaka på planen 2023” skriver man. Det här kan betyda att han missar årets fotbolls höjdpunkt och därför återkommer till när efter jul och nyår. Han har varit en given spelare i startelvan och har spelat samtliga matcher på senaste tiden för landslaget, förutom en avstängning.

Schemat på tv för VM i Qatar

Med tanke på att det är ett vinter-VM för första gången är det kanske få som har koll på schemat. Ett VM som annars brukar spelas mitt i sommaren spelas nu alltså under vinter. Spelschemat är ungefär lika långt som det brukar vara, bara att det börjar i november månad. Den första matchen spelas mellan värdnationen Qatar och Ecuador den 20:e november och finalen, som också visas i TV4, spelas den 18:e december. Precis lagom till att man ska fira jul och nyår. Tyvärr är inte svenska landslaget med i år. Bättre lycka nästa gång. SVT Sport kommer att visa flera matcher från VM. Några av de större lagen som har kvalat är Brasilien, Spanien, England, Belgien och Tyskland.

William Hill erbjuder betting och odds i världsklass

För den som är intresserad av fotboll, och i synnerhet VM, och kanske vill göra lite mer match av det hela finns det absolut möjligheter att spela på dels matcher, men också på olika typer av mål. Du hittar all din sportbetting på William Hill och här kan du också välja hur du vill lägga dina insatser när du vill. William Hill erbjuder riktigt bra odds på sporten du älskar och här finns något för alla. Med över 30 sporter att spela på kan du nog inte missa din favorit. Även om Sverige inte är med i årets VM-spel kanske du kan lägga mer krut på de andra stora lagen som åtminstone är roliga att titta på. Kanske blir det några roliga storlag i finalen?

William Hill erbjuder betting och odds i världsklass
Källa: Unsplash

VM i fotboll är en av världens största turneringar och vi kommer att få vara med om något historiskt i år när den för första gången spelas vintertid. Kanske blir det något som är här för att stanna eller så är det en engångsföreteelse. Det blir kanske bara denna gång och då de allra flesta är lediga under semestermånaderna är det kanske inte lika många som har tid att titta på turneringen i år, fast å andra sidan finns det något kul att göra i vintermörkret.

Lämna en kommentar