Sporthändelserna du inte vill missa

Ukrainas beslut att förbjuda landslaget från att tävla mot Ryssland och Belarus, Premier Leagues förbud mot spelreklam på matchtröjor och de senaste ryktena om Zlatan Ibrahimovics kontrakt – detta är några av de senaste händelserna inom sportvärlden. Missa dem inte!

Ukraina förbjuder landslaget att tävla mot Ryssland

Ukraina har nyligen beslutat att stoppa sina landslag från att tävla mot Ryssland och Belarus i internationella tävlingar. Beslutet kommer som en följd av att Internationella olympiska kommittén (IOK) nyligen kommit med rekommendationer för hur ryska och belarusiska idrottare ska välkomnas tillbaka till den internationella idrotten.

Ukraina och flera andra länder har kritiserat IOK:s beslut och anser att det inte är lämpligt att tillåta ryska och belarusiska idrottare att delta i tävlingar medan Rysslands pågående krig mot Ukraina fortgår. Över 200 ukrainska idrottare har dödats i konflikten. Trots detta har flera internationella idrottsförbund, däribland bordtennis, fäktning och taekwondo, välkomnat ryska och belarusiska idrottare tillbaka till tävlingarna.

Det asiatiska olympiska rådet har meddelat att ryska och belarusiska idrottare är välkomna att delta i de Asiatiska spelen i Kina i september-oktober, där de skulle kunna kvalificera sig för OS i Paris 2024. Samtidigt har Ukraina och Polen hotat att bojkotta OS i Paris om de krigförande länderna välkomnas tillbaka till idrotten.

Premier League förbjuder spelreklam på tröjorna

Under en längre tid har reklam för spelbolag varit vanligt förekommande i sportvärlden, och speciellt i samband med stora evenemang och ligor. I Storbritannien har flera klubbar, inklusive Newcastle, Everton och Southampton i Premier League, haft reklam från olika spelbolag på sina matchtröjor. Men nu har det blivit en förändring i denna trend.

Premier League har på Twitter meddelat att samtliga klubbar i ligan har kommit överens om att förbjuda spelreklam på sina matchtröjor. Detta initiativ har tagits som en del av en större kampanj för att minska spelreklamen i Storbritannien. Enligt ett uttalande från Premier League är Premier League den första ligan i landet att vidta sådana åtgärder. Ligan planerar att implementera överenskommelsen från slutet av säsongen 2025/26 och kommer ha en övergångsfas för att underlätta för klubbarna.

Blir det en förlängning på Zlatans kontrakt?

Rapporter antyder nu att Zlatan Ibrahimovic kanske inte kommer att få sitt kontrakt förlängt, och att det nu är en tung period för den svenska fotbollsstjärnan. Efter att ha kämpat med smärta och genomgått tre knäoperationer i somras för att kunna återvända till planen, har speltiden varit begränsad och skador har fortsatt att plåga legenden. Med en ålder på 41 år, är framtiden oviss för Ibrahimovic, och det återstår att se om han kommer att kunna fortsätta sin karriär på den nivå han har varit.

Lämna en kommentar