Sporthändelser vi minns från 2022

2022 var ett spännande år när det gäller sport. Det oerhört efterlängtade fotbolls-VM ägde rum i Qatar, tillsammans med massvis med fantastiska mästerskap, individuella prestationer, med mera.

Vi tycker dock att det finns 4 sporthändelser som stod ut lite mer ur mängden, och det är just dessa vi ska titta lite närmare på idag. Häng med!

4 sporthändelser vi minns från 2022

Nedan är viktiga händelser:

VM-finalen i fotboll

Hela VM var en fantastisk händelse i sig, men finalen mellan Argentina och Frankrike var en match utan dess like. Frankrike var i underläge under större delen av matchen, men lyckades tack vare två snabba mål i 80:e och 81:e minuten göra detta till en match som fotbollsfans sent ska glömma.

Matchen slutade till Argentinas fördel efter både förlängning och staffar, samt var ett mer än värdigt avslut på en otrolig turnering.

2023 kommer vi få ta del av andra roliga mästerskap, varav majoriteten av dem går att satsa på. Om du gillar sport betting kan du därmed placera en satsning på det lag eller individ du tror ska vinna, något som kan öka spänningen under evenemanget. Kom ihåg att spela ansvarsfullt.

Bortgången av ikonen Börje Salming

Börje Salming är inte bara en av Sveriges största sportstjärnor genom tiderna, han är faktiskt en av de största i världen, inte minst inom ishockeyn. Tyvärr gick Salming bort sent under året, men hann lyckligtvis bli hyllad i sitt älskade Toronto innan bortgången.

Trots att detta inte är en sporthändelse i sig är det en händelse som skakade hela branschen, och gör förhoppningsvis att vi uppskattar dagens stjärnor ytterligare. Börje Salming, vila i frid.

Chelsea vinner fotbolls-VM för klubblag

Chelsea är ett av de mest framträdande fotbollslagen genom tiderna, och har haft ett par fantastiska årtionden bakom sig. I och med att de under årets gång lyckades vinna fotbolls-VM för klubblag har de nu vunnit samtliga av de stora turneringarna och mästerskapet runt om i världen, vilket är en fantastisk bedrift.

Tack vare detta är 2022 ett år som alla Chelsea-fans sent ska glömma!

Real Madrid vinner Champions League för fjortonde gången

Real Madrid är det lag som har vunnit Champions League flest gånger. De har stått som segrare 14 gånger under de senaste 70 åren, samt har varit i final 17 gånger. Efter detta kommer Milan med sina 7 vinster och 11 finaler, vilket visar hur fantastisk bedriften från Real Madrids sida faktiskt är.

Finalen var ganska jämn och spännande, men det var slutligen Real Madrid som lyckades vinna med 1-0 efter att Vinicius gjorde mål i den 59:e minuten. Många argumenterar dock för att Liverpool borde ha vunnit tack vare de övertag de hade under stora delar av matchen, men det är ju trots allt målen som räknas.

Lämna en kommentar