Större sportevent 2023

Sportevent 2023 – Många av oss verkligen älskar sport. Det är så enkelt att samtala kring och det funkar alltid bland kollegor, på släktkalas eller i väntan på en buss. Alla har en koppling till sport på något sätt. Vissa helt klart starkare än andra. När det är stora sportevent så blir den ofta en annan sammanhållning i samhället. Alla vet att det går att prata om den senaste matchen eller vad det nu kan tänkas vara för det är i stort set säkert att personen som man samtalar med har någon relation till det nyss inträffade sportevenemanget. Vad har vi att se fram emot 2023? Det ska vi kolla lite på här under.

Återkommande saker

Det finns vissa saker som alltid händer under ett sportår. Det ger en trygghet att veta att dessa evenemang finns alltid där. Det handlar om Champions League till exempel i fotboll som alltid är en otroligt stor sak för många miljoner människor runt om i världen. Andra saker kommer mer sällan och det beror på vilken sport det är hur ofta det återkommer. OS till exempel är vart fjärde år och Fotbolls-VM likaså.

2023 rivstartar för oss svenskar med Handbolls-VM för herrar. Det är extra roligt för det kommer att spelas i Sverige och Polen. Denna sport har fått ett uppsving i Sverige igen efter att ha legat lite på is de senaste åren. Det fanns några gyllene år för ungefär 20 år sedan med ”Bengan boys” men nu på senaste har Sverige återigen seglat upp som en stormakt inom handbollen. Det är kanske inte riktigt som den gamla goda tiden än så länge men det finns inget lag som enkelt kör över Sverige i Handboll. Denna turnering kommer att spelas i januari och finalen är den 29:e januari.

Den 12:e februari är det ett av världens största event även om det inte alltid ger så stort väsen av sig här för oss i Sverige. Det är den årligen återkommande finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl. Det är ett av världens mest betittade event och varje år slås rekord i hur många som tittar.

I maj är det VM både i Hockey och Bordtennis. Det finns alltid stora förhoppningar om ett svenskt guld i sporterna även om det är mer troligt i Hockey. Där har Sverige alltid en chans på de ädlaste medaljerna och då och då kniper vi guldet. I bordtennis brukar vi få upp någon talang med jämna mellanrum men det är länge sedan någon gick hela vägen och vann. Turneringarna spelas i Lettland/Finland respektive Sydafrika. Det var tänkt att Hockey-VM skulle ha spelats i Ryssland med det fick flyttas på grund av kriget i Ukraina.

Under sommaren är det fotbolls-VM för damer. Sverige år in i turneringen som ett av några få länder som kan vinna. Med en bra organisation och lite tur kan det mycket väl gå hela vägen för de svenska damerna. Detta mästerskap spelas i Australien och Nya Zeeland.

Under hela året pågår Masters i både golf och tennis, det är det samma som varje år. Det Är lika spännande som alltid dock och kanske extra spännande med tennis nu när Roger Federer har lagt av. Han har varit en gigant inom sporten länge och vem som nu ska fylla tomrum efter honom står höljt i dunkel.

Året avslutas med Handboll för damer men det är ännu inte satt exakt när det ska spelas. Det är i alla fall VM och återigen är det Sverige som ska arrangera. Det görs denna gång tillsammans med Danmark och Norge. Alla tre nationer är sagda att vara möjliga guldkandidater så det blir spännande att se vem som klarar hemmapressen bäst.

Lämna en kommentar