Spela på Hockey-OS 2022

Det är äntligen dags för efterlängtat OS i hockey. Den här gången utspelar sig turneringen, liksom de andra sporterna som det ska tävlas inom, i Beijing. För oss som älskar sporten över allt annat går vi onekligen en spännande tid till mötes.

Som sportfantaster lever vi för de stora ögonblicken. Därför ser vi mycket fram emot att få se Sveriges landslag göra upp om guldmedaljen i Hockey-OS 2022. Nog för att matcherna i sig kommer att vara laddade, för den som ska spela på matcherna blir det desto mer elektriskt. Funderar du på att spela på turneringen? Då kan du söka efter spänning hos Casinofeber som jämför olika spelsajter. Genom dem kan du hitta det som passar just dig bäst.

Hur långt kan Sveriges två landslag gå?

Den 3:e februari drar Hockey-OS 2022 igång för Damkronorna, som har stor press på sig att prestera. Av de två grupperna tillhör de nämligen Grupp B där man till skillnad från Grupp A, som garanterar slutspelskvalificering, måste komma minst trea för att kvalificera sig vidare till kvartsfinal.

I damlandslagets grupp väntar flera spännande matcher. På motståndarsidan väntar nämligen Tjeckien, Danmark, Japan och Kina. Enligt den senaste mätningen av världsrankingen ligger Sverige på en niondeplats bland alla nationer med Danmark tätt bakom dem på plats tio. Både Japan och Tjeckien placerar sig ovanför Norden med sjätte och sjundeplatser. Om Damkronorna tar sig vidare finns det skäl att hoppas på ny medalj, även om man då får möta de högst rankade nationerna.

För herrarnas del kickar Hockey-OS 2022 igång den 9:e februari. Sverige måste vinna sin grupp eller bli den bästa grupptvåan för att ta sig vidare till slutspel. I Grupp C som de tillhör väntar Lettland, Slovakien och grannlandet Finland.

Favoriterna att vinna

En stor tjusning med sport är att allting kan hända. Det finns aldrig någon given vinnare. Däremot finns det förstås alltid lag med olika stora favoritskap. Inför Hockey-OS 2022 har oddssättarna pekat ut sina vinnare.

På damsidan förväntas antingen Kanada eller USA plocka hem guldet. Bakom de två nationerna, som har lika stort favoritskap, hittar vi Finland och Ryssland. Vad gäller Damkronorna placerar man dem långt ner på listan där deras högsta odds ger över etthundra gånger pengarna. På herrsidan har Sverige betydligt lägre odds. De placerar sig på en tredjeplats bakom Ryssland och Finland, och ligger på omkring sju gånger pengarna. Om du inte vill spela på vinnare av hela turneringen kan du spela på enskilda matcher.

Det blir spännande att följa kampen om guldet. Damernas Hockey-OS pågår fram till den 17:e februari och herrarnas till den 20:e februari. De två turneringarna streamas på Discovery via Telia.

Lämna en kommentar