Spännande avgörande väntar i Allsvenskan 2022

Den pågående säsongen av Allsvenskan börjar att lida mot sitt slut och ännu är allting långt ifrån avgjort. Det är inte bara spännande i slaget om guldet, utan även i botten och, förstås, kampen om att nå Europaspel. Först i november vet vi hur utfallet blir, så tills dess kan vi endast spekulera kring vad som kommer att ske.

Allsvenskan har många gånger kallats för en av Europas mest spännande fotbollsligor, mycket på grund av den jämna kvalitet som finns lagen emellan. För även om ligan har uttalade topplag går majoriteten av lagen sällan helt säkra, oavsett vilka de möter. Av den anledningen har Allsvenskan också blivit väldigt populär bland folk som gillar att spela på matcher.

Den avgörande perioden vi nu kliver in i kommer säkerligen att vara het vad gäller spelande. Planerar du själv att satsa på säsongens uppgörelse? Då kan det vara en god idé att kolla upp de bästa bettingsidorna inför de stundande matchomgångarna. De erbjuder nämligen olika typer av odds samt bonusar vid registrering.

Hård strid i toppen

Det stora fokuset under de kvarstående omgångarna är i vanlig ordning toppstriden, som i skrivande stund står mellan Djurgårdens IF och BK Häcken. Lagen står på delad poäng och det är svårt att se en tydlig vinnare. Medan Häcken har kryssat sina fyra senaste matcher har Djurgården istället spelat högt och lågt med både övertygande och direkt oroväckande resultat.

I nästa omgång, den 9 oktober, möter Häcken och Djurgården varandra i vad som blir en av säsongens mest laddade matcher. Efter att de mött varandra väntar ett vidare tufft schema för båda lagen, men tuffast blir det för Djurgården som måste parera ligan med matcher i Europa Conference League mot Gent, Molde och Shamrock Rovers.

Vi vill också höja ett varningens finger för tredjeplacerade Hammarby IF, som inte bör räknas bort helt ur tiltestriden. Beroende på hur det går i matchen mellan Häcken och Djurgården kan de ta igen mark i toppstriden och vara med i fajten under de resterande omgångarna.

Kommer Kalmar FF att bli bäst av resten?

Tränaren Henrik Rydström har gjort ett par otroliga säsonger i Kalmar FF, som han fullständigt förvandlat. Smålandsklubben som stod med ena foten i Superettan spelar nu fotboll där de dominerar spelet och sätter hög press på sina spelare. Med en spelartrupp som lämnar en del i övrigt att önska har Kalmar FF visat att de på sin dag kan mäta sig med vilket svenskt lag som helst.

Obesegrade i sina sex senaste matcher jagar Kalmar FF nu tredjeplatsen och därmed spel ute i Europa nästa säsong. Även om de inte skulle klara den svåra bedriften och istället slutar bland de fyra-fem bästa lagen i Allsvenskan 2022 måste vi klassa dem som “bäst av resten”. Nej, det kommer inte som en överraskning i fall Rydström vinner tar hem priset som årets tränare för andra året i rad.

Avslutningsvis bäddar bottenstriden för en nagelbitare där Degerfors med sin fina höstform är på väg att ta sig upp från kvalplatsen. Men för att göra det behöver de passera Varberg BoIS, eller för den delen IK Sirius, som just nu placerar sig ovanför dem. Spännande var ordet.

För dig som vill följa avgörandet i Allsvenskan 2022 hemifrån kommer du åt samtliga matcher via discovery+ sportpaket.

Lämna en kommentar