Snart startar fotbolls VM för damer

Fotbolls-VM för damer startar den 20e Juli vilket är mycket snart och det betyder att vi kan få se Sveriges damer spela på den högsta nivån. Vilka som presterar bäst återstår att se och även vilka spelare som presterar bäst. Vilket lag tar hem guldet och hur mycket drama vi kan förvänta oss under turneringen? Svaren är vi spända på att få se. Det är ett av de stora evenemangen i sportvärlden som många nu laddar upp för. 

Intresset för damfotboll har ökat mycket dom senaste åren

Damfotboll har blivit en mer populär del av sporten de senaste åren. Intresset för damfotboll har ökat dramatiskt, och det finns nu fler tjejer som spelar fotboll än någonsin tidigare och miljoner människor som vill se matcherna. Det finns fler professionella ligor och turneringar för damfotboll, vilket gör det lättare för tjejer att delta i sporten och dom får nu också mer betalt. Det har också blivit populärt att spela mer på dessa matcher, och när det gäller odds fotbolls VM damer kan man nu börja kolla oddsen och satsa en slant på matcherna eller vem man tror kommer vinna VM.

Vart kommer VM för damer spelas 2023

Fotbolls-VM för damer 2023 kommer att spelas i Australien och Nya Zeeland. Det är första gången som ett VM för damer spelas i Oceania, och det kommer att vara en stor händelse för båda länderna. Matcherna kommer att spelas på olika arenor runt om i Australien och Nya Zeeland, inklusive stora städer som Sydney, Melbourne, Brisbane och Auckland. Det kommer att bli en fantastisk upplevelse för alla, och det är säkert att det kommer att bli ett minnesvärt VM med många glada fans från hela världen.

Vilka är favoriterna att vinna?

Det är för tidigt att säga vilka lag som kommer att vara favoriter att vinna Fotbolls-VM för damer 2023. Det beror på hur de olika lagen presterar under de närmaste åren och vilka spelare som finns tillgängliga. Självklart vill alla Svenskar att de Svenska damerna ska vinna, men vi kan dock se tillbaka på de senaste VM-turneringarna och se vilka lag som har presterat bäst. USA har vunnit de senaste två VM-turneringarna, och det är troligt att de kommer att vara en av favoriterna igen. Tyskland har också haft stor framgång i turneringen, med tre andraplatser sedan 2003. Andra nationer som ofta är starka inkluderar Nederländerna, Sverige, Japan och England.  

Lämna en kommentar