Qatar World Cup 2022: Vad du kan förvänta dig av favoriterna

Snart är det dags är VM 2022! VM spelas var fjärde år, och ger världens fotbollsnationer en möjlighet att visa sina framfötter. Frankrike vann sin andra VM-titel 2018, efter att ha besegrat Kroatien i finalen. De hade ett oerhört starkt lag, varav många av deras stjärnor fortfarande är aktiva, vilket gör att de kan vara ett riktigt hot även i år.

Det finns dock många andra nationer som kommer att vara med och spela om VM-titeln, varav många av dem har mycket att erbjuda.

Vilka är favoriter att vinna VM?

Just nu är det Brasilien och Frankrike som är favoriter att vinna, åtminstone om vi ska lita på experterna och de odds som går att hitta för sport betting. Strax bakom hittar vi England och Spanien, men länder som Tyskland, Belgien, Argentina och Nederländerna har oerhört mycket att erbjuda.

Med tanke på hur många förstklassiga lag som har kvalificerat sig kommer det att bli oerhört spännande att se dessa sammandrabbningar.

Det kommer att bli oerhört spännande av många olika anledningar

Nedan är exempel på varför så är fallet:

Många nya spelare som vill visa framfötterna

Under de senaste åren har det tillkommit massvis med nya och spännande spelare, och vi kan absolut förvänta oss att de kommer att vilja visa framfötterna under VM. Här får de möjlighet att sätta sina färdigheter på prov tillsammans med sina landsmän, samtidigt som en stor del av världen tittar på.

Här finns spelare som nödvändigtvis inte har slagit igenom internationellt, men som nu får möjlighet att visa upp sig på den internationella scenen. Vi har tidigare sett superstjärnor födas under dessa typer av turneringar, därmed kommer det att bli oerhört spännande att se vilka årets superstjärnor ska bli.

Äldre spelare som vill visa att de fortfarande har mycket att ge

Tyvärr tar åldern ut sin rätt för fotbollsspelare. De tappar sin snabbhet och smidighet, även om många även tappar motivationen. Men de som fortfarande är motiverade trots en högre ålder, kommer absolut att vilja visa att de fortfarande har mycket att ge. En superstjärna som Messi är ett ypperligt exempel på detta.

Han har inte haft en särskilt bra säsong hittills i sitt klubblag, och kommer absolut att vilja visa att han fortfarande har vad som krävs för att spela på den allra högsta nivån.

Det finns många lag som är riktigt vassa just nu

Brasilien och Frankrike ser oerhört starka ut, varav Frankrike möjligtvis är starkare än någonsin. Även England har ett oerhört bra fotbollslag i skrivande stund, något som räckte för att ta silver i EM 2020. Nu är de revanschsugna och kommer absolut att vilja satsa på guldet istället.

Frankrike har även starka incitament för att vinna årets upplaga. De vann 2018, och kommer att göra allt i sin makt för att även stå som vinnare under årets upplaga i Qatar.

Utöver detta har vi lag som Argentina och Spanien som alltid spelar rolig fotboll, men Kroatien är förmodligen även väldigt sugna på att ta revansch för den förlorade finalen 2018.

När vi lägger ihop detta får vi ett oerhört intressant spelschema som med allra största sannolikhet kommer att bjuda på många spännande och upplevelserika fotbollsmatcher!

Vi hoppas även på några fascinerande individuella prestationer

Om vi har tur får vi även se några fascinerande individuella prestationer. En stor del av världens främsta spelare kommer att spela tillsammans med sina landslag, och förhoppningsvis är de peppade nog att bjuda på sina allra bästa sidor.

Många spelare känner även en stor stolthet när de spelar med landslaget, vilket i bästa fall kan göra att de anstränger sig lite extra för att göra hela landet stolta!

Lämna en kommentar