Allt du behöver veta inför La Liga-starten 2022

La Liga 2022 – Den spanska fotbollsserien La Liga går snart av stapeln och från den 12 augusti 2022 kan du bänka dig framför Tv:n och förvänta dig mycket bra fotboll.

Vanligtvis är det oftast en avgörande serie mellan de tre favorittippade lagen Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid. Men mycket kan hända och för att du ska kunna förbereda dig inför kommande La Liga så listar vi i denna artikeln allting som du bör ha i åtanke.

Vad är La Liga?

La Liga är den professionella fotbollsligan i Spanien och spelas varje år med många följare. Enligt bland annat UEFA räknas denna som världens bästa fotbollsliga. Med lag som bland annat Real Madrid och som också har hela 34 ligatitlar så är det heller inte så konstigt att många hängivna fotbollsfans bänkar sig framför matcherna när framförallt topplagen spelar.

När är La Liga?

La Liga har många inkluderade lag och därför är det en turnering som pågår i många månader, en klar fördel om du inte kan få nog av bra fotboll.

Den första matchen spelas den 12 augusti 2022 och finalen avgörs sedan den 4 juni 2023. Under La Liga så anordnas matcherna i samtliga av deltagande lags arenor, där kapaciteten skiljer sig markant mellan olika platser. Madrids arena håller till exempel hela 80 000 åskådare och är helt klart en av de mer populära valen för de som vill se matcherna på plats.

Vem kommer vinna La Liga 2022?

Om man kikar på föregående år så är det just de tre lagen Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid som är favoriterna och som också har placerat sig bäst i turneringen sedan starten. Så hur ser oddsen ut för dessa lagen under kommande La Liga och hur ser speltipsen ut?

Real Madrid

Real Madrid är en storfavorit när det gäller fotboll och har många hängivna fans över hela världen. Även fast laget har haft det lite tufft i några år så har de lyckats värva riktigt bra spelare och många anser att just Real Madrid har en stor chans att ta hem La Liga även detta år. Framförallt tack vare deras stjärnspelare Ancelotti. Ett lag som speltipsen säger är värt att satsa lite pengar på!

Atletico Madrid

Laget hamnade på en stolt tredjeplats under föregående La Liga och experter anser att de kommer att ha svårt att hamna högre än så eftersom de inte har värvat några nya spelare som sticker ut från mängden.

Barcelona

Detta lag har genomgått en hel del förändringar på senaste tiden och har faktiskt rustats upp för detta år. Bland annat anslöt sig spelaren Aubameyang i januari och har gett Barcelona lite ny glöd. De kommer dock att ha svårt att vinna mot det favorittippade laget Real Madrid. Men du kan räkna med riktigt bra fotboll när de båda lagen möts.

Vart kan man kolla på La Liga?

Eftersom denna fotbollsliga är så stor så är det många Tv-bolag som slåss om att visa matcherna. I Sverige kan du därför kolla på matcherna genom flera olika fotbollspaket från bland annat C-More. Men dessutom har du möjlighet att streama matcherna från olika hemsidor. Så oroa dig inte, du kommer inte att missa några matcher som du vill se.

Så frågan är då vilket lag som du hejar lite extra på? Ringa in vilka dagar laget spelar och sedan har du många månader av riktigt spännande matcher att se på!

Lämna en kommentar