Junior-VM i hockey blev inte som någon tänkt sig

JVM som det ibland bara kallas är det världsmästerskap som spelas för unga spelare. Det är ett enormt skyltfönster för de unga spelarna att kunna visa upp sig för alla scouter som sitter på läktaren och tittar. Eller vanligtvis sitter och tittar kanske vi ska säga. Det här världsmästerskapet blev inte som någon hade hoppats på och det var den lilla fienden till samhället Corona som ställde till det igen som så många gånger förr de senaste två åren. Det var tänkt att turneringen skulle ha spelats i Kanada mellan 26:e december och den 6:e januari. Det var det 46:E JVM i ordningen och alla andra gånger har det avslutats efter att det har påbörjats. Flera lag började att insjukna och till slut blev situationen ohållbar och arrangörerna beslutade att avbryta hela turneringen den 29:E december. Många tyckte att det var fel att avbryta allting och att det hade kunnat gå att spela utan publik och fler restriktioner men arrangörerna valde att avbryta allting. Presidenten för IIHF som arrangerar turneringen har dock sagt att det är möjligt att turneringen fortsätter 2022. Det beror på viruset dock.

Göteborg var utsedd som stad

2019 så annonserades det ut att turnering skulle spelas i Göteborg. Sverige är en stor nation inom is-hockey och det är en ära att få arrangera en turnering. Detta kom att ändras då Corona gjorde att även 2020 blev inställt. Den turneringen skulle ha spelats i Kanada och som en kompensation för att de blev av med sin turnering så gav 2020 års turnering till Kanada istället. Kanada är antagligen den främsta is-hockeynationen i världen och att de skulle gå miste om en turnering fanns inte på kartan. 2020 startade aldrig turneringen alls.

Under JVM finns det fyra ligor. De startat med top division som är den högsta ligan och därefter faller det från division ett till tre. De bästa från varje division går upp till nästa division och de som är i toppen kan ramla ur första divisionen. Sverige spelar som regel alltid i första divisionen. De andra divisionerna hann spelas klart i början på december men inte den högsta divisionen vilket är det som brukar räknas som det riktiga JVM då de bästa lagen spelar där. I den översta divisionen spelar tio lag i 2 grupper och därefter följer ett klassiskt slutspelsträd. Förutom att titta på och scouta under JVM är det många som passar på att betta lite. Alltså att spela på matcher och eventuellt vinna lite pengar.

Betting väldigt populärt

Att spela om pengar på sport är väldigt vanligt och det är det många som gör. Det avgörande när det kommer till betting på sport är odds. Vilket odds du har är det som avgör hur mycketpengar du kan vinna. Det är oddset som visar hur sannolikt det är att något ska hända. Om Sverige till exempel möter Tyskland i Ishockey så kommer Sverige vara favoriter. Det är hög sannolikhet för att Sverige kommer att vinna matchen. Då kommer det att vara ett lågt odds på Sveriges vinst. Låt oss säga 2.0 för enkelhetens skull. Satsar du då 100 kronor så vinner du 2.0 gånger pengarna, alltså 200 kronor. Om vi säger att Tyskland i samma match har 6.0 i odds så är det mer osannolikt att de kommer vinna och du får 6.0 gånger pengarna om du satsar på att de vinner och de faktiskt gör det. Så det gäller att hitta skrällarna för att kunna vinna stora pengar. Ifall du bara satsar på favoriterna hela tiden så är det lite säkrare att du vinner men du kommer aldrig ta hem storvinsten

Lämna en kommentar