Allt du behöver veta inför Premier League 2022

Inför Premier League 2022 – Premier League är verkligen en höjdpunkt på året för många, inte minst för människor som älskar allt som rör fotboll, där Premier League trots allt är någonting lite extra. I denna fotbollsturnering deltar Englands bästa lag och är en populär liga som många följer över hela världen tack vare lag som Manchester United, Arsenal och Chelsea.

Om du inte kan få nog av engelsk fotboll så får du helt enkelt inte missa Premier League som går av stapeln den 5 augusti 2022 och som sedan pågår fram till våren 2023. Men vilka datum ska man ringa in lite extra och vad kan du förvänta dig av Premier League 2022?

Vad är Premier League?

Premier League är en uppskattad engelsk liga som spelas varje år. Tjugo olika lag tävlar, varav sjutton är de lag som deltog i föregående år och tre stycken som har lyckats kvala sig in från Championship, vilket är en annan populär engelsk liga.

Ligan spelas över hela England, för att de som vill ska kunna komma och supporta sina favoritlag. Några av de största matcherna kommer avgöras på Wembley Arena i London och om du älskar engelsk fotboll så är det framförallt dessa matcher som du bör boka.

Vart kan man kolla på Premier League?

Eftersom efterfrågan för denna stora fotbollsliga är så stor, så kan du få tillgång till Premier League, inte bara på flera av de största kanalerna i Sverige. Du har även möjlighet att köpa till sportpaket som ger dig mer innehåll och dessutom säkerställer att du inte missar någon av årets efterlängtade matcher. Kanske mellan två av ligans favoriter?

Svenskar i Premier League

Det är vanligtvis tjugo lag som deltar i tävlingen och till dessa räknas några av världens bästa fotbollslag, med spelare som verkligen imponerar och som klubbarna betalar multum för. Bland annat har svenska fotbollsstjärnor som Zlatan Ibrahimovic spelat i Manchester United under åren 2016-2018. Dessutom tillhör Fredrik Ljungberg en av de svenska fotbollsspelare som har spelat allra flest matcher i Premier League.

Men vilka svenska fotbollsspelare bör man hålla ett litet extra öga på under Premier League 2022-2023? Det är många framgångsrika spelare inkluderade här, men särskilt uppskattade är Victor Nilsson Lindelöf som spelar för Manchester United, Anthony Elanga för Manchester United, Emil Krafth som spelar för Newcastle United och Pontus Jansson som numera spelar i Londonklubben Brentford.

Vilka lag har placerat sig bäst genom tiderna?

Det är flera lag som har presterat väldigt bra i Premier League, men det är framförallt tre lag som det har gått lite extra bra för. Detta är Manchester United, Arsenal och Chelsea.

Genom tiderna så är det också flera spelare som har utmärkt sig lite extra och man kan gott och väl säga att Alan Shearer står i toppen över den mest framgångsrika. Han är nämligen den fotbollsspelare som har gjort flest mål genom tiderna med hela 260 mål.

För att du ska kunna förbereda ditt schema inför denna turnering så rekommenderar vi att du börjar se över spelschemat redan nu för att sedan ringa in de datum på matcher som du inte får missa. Säkerställ också att du har rätt kanaler och att du har allt hemma som behövs för att göra fotbollskvällarna med gänget ännu härligare!

När börjar Premier League

Premier League startar den 5 augusti 2022

Lämna en kommentar