Hur slutar Allsvenskan 2022?

Allsvenskan är verkligen årets höjdpunkt för många och oddsen för hur denna fotbollsturnering kommer att sluta går fram och tillbaka. Det finns flera favorittippade lag och statistiken ser väldigt olika ut beroende på vart man tittar. Så hur slutar Allsvenskan 2022?

När pågår Allsvenskan 2022?

Första matchen i Allsvenskan för 2022 gick av stapeln den 2 april. Turneringen har därmed pågått ett tag och avslutas den 6 november. Mycket kan därför fortfarande hända och det är väldigt spännande att många faktorer har spelat in för hur ställningen just nu står.

Hur många lag är i Allsvenskan?

För Allsvenskan 2022 så är det 16 olika lag som har kvalat sig in. Antal lag som medverkar kan därför variera mellan olika år.

Kriget med Ukraina

Det är många faktorer som har haft stor betydelse i år för spel. Den 7 mars beslutade FIFA att ryska spelare var tvungna att bryta sitt anställningsavtal fram till den 30 juni på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Detta gjorde att spelordningen och lagen justerades en hel del eftersom det även påverkade andra utländska spelare i Allsvenskan. Inte allra minst spelare från Ukraina.

Hur ser oddsen ut för Allsvenskan?

Tittar man på statistiken för hur oddsen ser ut så är det helt klart några lag som är särskilt utmärkande och som ligger högt på listorna. Malmö FF är till exempel ett av dessa lagen eftersom de oftast spelar väldigt bra varje år och är även det lag som har vunnit Allsvenskan flest gånger genom åren.

Kikar man däremot på matchresultaten så har AIK även gjort väldigt bra ifrån sig i år. Det är också några andra lag som tampas om pallplatser och det är Djurgården och Hammarby som även har spelat väldigt bra. Men vad tror då spelbolagen om vem som ska vinna Allsvenskan 2022?

Malmö FF ligger helt klart högst på listorna med ett odds på 2,25. Sedan är det ett ganska markant hopp ner till AIK med ett odds på 4,5, Djurgården med ett odds på 4,5 och Hammarby som har ett odds på 10.

Hur kan man betta på Allsvenskan?

För att ge matcherna lite extra krydda så är det väldigt vanligt att fotbollsintresserade bettar på en match eller lag. Detta kan du enkelt göra på många olika bettingsidor online men även i fysiska butiker om det känns som ett tryggare val.

Du har också lite olika val för vad du kan satsa på. Antingen kan du betta på vilket lag som ska vinna, om ett lag hamnar på pallplacering eller ett visst resultat i en särskild match som du ska kolla på. Det är även vanligt att ett större gäng gör en högre satsning för chansen att vinna en större summa.

Jämför olika  odds på marknaden

För att få en bättre förståelse för hur ställningen ligger till just nu och för att du ska kunna satsa på ett lag som du tror vinner så jämför olika hemsidors odds och läs på. Detta ger en större chans att du gör rätt val.

Så vad tror vi – Vem vinner Allsvenskan 2022?

Vi har jämfört matchresultat, odds, spellistor och även tagit del av information från olika klubbar. Vi tror att Malmö FF har en stor chans att plocka hem pokalen även detta året. Även fast det är flera andra lag som ligger hack i häl så tror vi att Malmö FF är det lag som till slut vinner. Men hur resultatet faktiskt blir återstår att se i finalmatchen i november.

Lämna en kommentar