Hur man spelar på hockey

Populariteten för NHL-spel har ökat exponentiellt de senaste åren, till stor del tack vare Vegas Golden Knights meteoriska uppgång och det växande allmänna intresset för sportspel i takt med att fler och fler stater legaliserar spel. Hockey är dock fortfarande en unik och knepig sport att satsa på av flera viktiga skäl.

För det första, även om satsningar på hockey har ökat under de senaste åren, är det fortfarande en av de största sporterna med lägst satsningar totalt sett. Bortsett från de inbitna hockeyspelarna finns det helt enkelt inte många tillfälliga spelare som vill satsa på hockey. Fotboll är kung och kommer alltid att vara det. Basket är en nära tvåa. Baseball ligger långt efter på tredje plats. Och så har vi hockeyn. För att sätta denna diskrepans i perspektiv kan en stor måndagskvällsmatch i fotboll få över 100 000 kombinerade satsningar, medan en vanlig ishockeymatch under säsongen kanske har tur om den får 5 000 satsningar.

Av denna anledning finns det nästan inget konträrt värde i att satsa på hockey.

Varför? Därför att det inte finns tillräckligt mycket publik att satsa mot. Så direkt från början förlorar du en viktig fördel som kan hittas i andra stora sporter, men inte den som spelas på isen. På samma sätt är det inte lika viktigt att placera sig på husets sida eftersom NHL-matcherna är lågt satsade och handtaget är mycket mindre. Som ett resultat av detta har böckerna inte alls lika stort ansvar på en hockeymatch som på en fotbolls- eller basketmatch.

Vi kan dock fortfarande hitta värdefulla satsningar på hockey. Du måste bara vara disciplinerad och välja dina platser. Här är några användbara tips.

Ishockey är en moneyline-sport

Istället för att behöva välja vilket lag som täcker spridningen behöver du bara välja vem som vinner matchen (spridningen i hockey kallas pucklinjen. Det är favoriten -1,5 och underdogen plus 1,5. Men det är inte alls lika populärt som en speltyp som moneyline. Du kan också satsa på totalsiffror. En vanlig totalsumma i hockey är 5,5 eller 6. I och med att poängsättningen har ökat de senaste åren ser du nu fler 6,5 totaler än någonsin tidigare).

Hockey är en favoritsport

Baseball är din enda andra övervägande moneyline-betonade stora sport vid sidan av hockey. Det fina med baseboll är att om du fokuserar på underdogs som har plus pengar i utbetalning (tänk plus 120, plus 150 eller plus 170) behöver du bara vinna ungefär 45 % av tiden för att gå med vinst (i spridda sporter som fotboll och basket måste du vinna 52,38 % av tiden för att gå med vinst, om du utgår från standard -110 juice).

Tyvärr kan hockey inte behandlas på samma sätt som baseball eftersom hundar inte skäller lika högt i hockey. Enligt Bet Labs Sports har baseballhundar vunnit 42,5 % av sina matcher sedan 2005. I hockey har hundar bara vunnit 41,2 % av sina matcher under samma tidsperiod. Det kanske inte verkar vara någon stor sak, men denna skillnad på 1,3 % gör en stor skillnad när man extrapolerar den över en hel säsong.

NHL-favoriterna har 9 884-6 917 (58,8 %) sedan 2005, men på grund av att du måste lägga minussiffrorna skulle du gå ner med -240,82 enheter. Det innebär att en spelare som satsar 100 dollar och tar varje gång är i hålet med 24 082 dollar. Hundar är dock ännu värre (-449,79 enheter). Så även om favoriter inte är lönsamma så minskar de dina förlorade enheter nästan till hälften jämfört med att satsa på underdogs.

Fördel av hemmaplan är inte så värdefull i ishockey

Här är vinstprocenten för hemma- och bortalag i de stora sporterna sedan 2005.

NBA: hemmalag 59,3 %, bortalag 40,7 %.

NFL:s hemmalag 57 %, bortalag 43 %.

NHL:s hemmalag 54,9 %, bortalag 45,1 %.

MLB:s hemmalag 53,9 %, bortalag 46,1 %.

Som ni kan se är det stor skillnad mellan hemmaplan och hemmaplansfördel i basket och fotboll, men betydligt mindre i baseboll och hockey. Hockeylag på bortaplan har förlorat -221,96 enheter sedan 2005 jämfört med hemmalag som förlorat -465,93 enheter. Återigen förlorar båda situationerna, men bortalagens förluster minskar med nästan hälften jämfört med hemmalagens förluster.

Varför har hockeyn en av de sämsta fördelarna för hemmalaget? En anledning kan vara hur arenorna är byggda. Med högt plexiglas som omger rinkens omkrets är spelarna avskärmade från publiken, till skillnad från andra sporter där publiken är rakt ovanpå dig och ingenting skiljer spelarna från fansen. Detta eliminerar distraktioner, buller och gör det lättare för spelarna att fokusera på spelet. Detta jämnar ut spelplanen och minskar fördelarna för hemmalaget.

Fokusera på bortafavoriterna, särskilt de som är utvilade

Om du kombinerar favoriter och bortalag med varandra hittar du en enkel fördel när du satsar på hockey. bortafavoriter har gått 2 586-1 935 (57,2 %) sedan 2005 och vunnit plus 14,19 enheter. Du sätter inte världen i brand med det här systemet, men det är den enda stora sporten där det har varit lönsamt att blint satsa på bortafavoriter på moneyline.

Ishockey är en sådan fysiskt påfrestande sport som spelas natt efter natt. Därför är extra vila avgörande för spelarna. Det ger ny energi till deras trötta ben och ger en enorm fördel (plus att tränarstaben har mer tid att bryta ner film och planera spelet mot motståndaren).

Nyckeln är att satsa på utvilade bortafavoriter som har haft antingen tre eller fyra dagars ledighet sedan sin senaste match. Dessa lag har gått 655-417 (61,1 %) och vunnit plus 75,36 enheter med en avkastning på investeringen (ROI) på 7 % sedan 2005. En spelare som satsar 100 dollar på var och en av dem skulle vinna 7 536 dollar under den här perioden. Detta system ökar till 64 % med plus 86,9 enheter (11,3 % ROI) om den utvilade bortafavoriten också spelar mot ett lag som missade slutspelet föregående år.

Köp lågt på korta Road Dogs

Bara för att hockey är en stor favoritsport betyder det inte att du aldrig hittar hundar med värde. Ett skarpt ställe för att satsa på underdogs är att fokusera på korta road dogs (plus 130 eller mindre) som kommer från en vinst. Dessa lag har gått 474-467 (50,4 %) sedan 2005, och har vunnit plus 89,36 enheter med en ROI på 9,5 %. Med en kort linje plus 130 eller mindre säger bokföringen att lagen är ungefär jämnt fördelade, så att få pluspengar har ett ökat värde i en match av typen coin-flip. Och hundar som kommer från en seger känner sig bra om sig själva och har ett bra momentum, så de är ett bra lag att stödja.

Kom ihåg att eftersom ishockey är en sport med pengar, är det mycket viktigt att hitta den bästa linjen.

Alla spelbolag erbjuder inte samma odds. Skarpa böcker vänder sig till professionella spelare och har höga gränser. Square-böcker vänder sig till tillfälliga spelare och har låga gränser. Du vill se till att du har tillgång till flera sportböcker så att du kan hitta det bästa numret. Om du till exempel vill satsa på en bortafavorit kan en bok kanske ge Flyers oddset -140 medan en annan bok ger -135. Du skulle vilja satsa på Philadelphia på den andra boken så att du kan spara 5 cent. Omvänt, om du vill satsa på Rangers som en kort bortafavorit kan en bok kanske skriva plus 115 medan en annan skriver plus 120. Om du satsar på New York i den andra boken på plus 120 har du precis fått ytterligare 5 cent på din potentiella utbetalning. Under en lång säsong kan dessa extra cent verkligen räknas upp.

Lämna en kommentar