Höstens stora sportevent

Sport är en av de lättaste sakerna att prata om med andra människor. Allt som oftast är folk intresserade av idrott och är det inte fotboll så är det hockey eller friidrott. De allra flesta har någon idrott som ligger dem närmre hjärtat än en annan idrott. Det är nästan alltid någon idrott som har ett mästerskap på gång eller som precis har avslutats. Under hösten 2022 så händer det många stora saker i idrottsvärlden.

Fotbolls-VM i Qatar

Den allra största idrottsliga händelsen är såklart fotbolls-VM. Det brukar ligga under sommaren tänker kanske du och det är helt rätt. Det är flyttat i år på grund av den extrema hettan som är i Qatar under våra sommarmånader. Det kommer att börja i november och sträcka sig in i december månad. Det är första gången någonsin ett VM ändras såhär. Många är irriterade av många orsaker. Det är tråkigt att det har flyttats till vintern. Det är inte lika lätt att sitta i en park och titta på fotboll i december som i juni. speciellt inte på våra breddgrader. Det är även många som är irriterade för att det är i stort sett fastslaget att Qatar fick VM på grund av omfattande korruption. Qatar är inget stort land när det kommer till fotboll och ingen förstår varför de har fått VM över huvud taget. Det har även varit väldigt mycket skriverier om att gästarbetare blir behandlade som slavar under byggnationen och att folk dör i tusentals. Fotbolls-VM ska spelas dock till vilket pris som helst men det går inte att komma undan att detta blir ett fotbolls-VM med besk eftersmak.

För att avsluta med händelser i fotbollsvärlden så drar världens största turnering för klubblag igång den 6/9. Det är naturligtvis Champions League jag talar om. Turneringen där de bästa lagen från respektive liga i Europa gör upp om pokalen.

September är händelserik

Utöver det som jag har skrivit här över så händer det mycket annat i september. Det är bland annat EM för herrar i basket. Det spelas i flera olika städer runt om i Europa. Sverige är tyvärr ingen stor nation inom basket och kommer inte att spela om de ädla medaljerna. De som brukar slåss om medaljerna är Litauen, Slovenien eller Spanien. Det är Även VM för damer i basket och det drar igång i slutet av september. Det spelas i Australien.

Oktober bjuder på orientering och ridsport

´Ridsport och orientering står på agendan i oktober månad förutom en herrans massa fotboll. Det är bland annat världscupen i Davos i Schweiz och VM i distansritt i Verona när det kommer till ridsportens underbara värld. Champions League och de stora turneringarna fortsätter fast för damerna med ett litet uppehåll då det är uppehåll för landslagsspel i början av oktober. För herrarna är det en viktig lottning för EM-kvalet.

November har mycket att erbjuda

I november är det VM i innebandy. Det är ett mästerskap som brukar vara otroligt spännande att se med svenska ögon. Länge var det enbart Sverige och Finland som tävlade om den ädlaste medaljen men p senare tid har även Schweiz kommit upp som en potentiell vinnare. I ärlighetens namn var det ganska ointressant för ett decennium sedan då Sverige alltid slog Finland i finalen. Detta VM spelas i Schweiz. Världscupen i Skidor startar till många människor glädje. Det är även final av Europatouren i Golf. Den spelas i Dubai vilket gör att det är ett behagligt klimat även då den spelas i november. Även i november har damerna i fotboll landslagsuppehåll för att kvalificera sig till nästa stora mästerskap. Det är alltid 2 matcher i dessa uppehåll.

Lämna en kommentar