Gör dig redo för Mexikanska F1 Grand Prix 2023!

I samband med Grand Prix 2023 på Autódromo Hermanos Rodriguez banan är det många som undrar vad vi kan förvänta oss av årets tävling. Med legendariska förare och nya debutförare lovar årets tävling på stor spänning. Låt oss ta en titt på de viktigaste händelserna som du inte får missa!

Legendariska förare

Få saker kan mäta sig med den passion och energi som genomsyrar Formel 1 Grand Prix. Årets tävling kommer troligtvis inte vara något undantag. Arrangörerna har belönats med flera utmärkelser genom åren för sina marknadsföringsinsatser. Vem som kommer att komma ur denna tävling som segrande är en fråga med många svar.

Verstappen är statistiskt sett på väg att ha en av de mest dominanta säsongerna i F1:s historia. Han är favoriten och förväntas vinna i Mexiko, och en seger skulle bli  hans 51:a vinst i karriären och sätta honom på samma nivå som den legendariske Alain Prost.

Verstappen är den förste att påpeka att moderna F1-säsonger innehåller fler lopp än förr, men det tar inte bort glansen från hans enastående säsong och de rekord han jagar.

Nya förare gör debut

Enligt F1:s regler måste varje team ge sina nykomlingar chansen att delta i två träningspass under säsongen. Hittills har vi sett Robert Shwartzman från Ferrari och Felipe Drugovich från Aston Martin göra sina debuter i år. Detta gör denna tävling ännu mer speciell då ytterligare fem nykomlingar kommer att få chansen att lysa. George Russell från Mercedes kommer att göra plats för Formula 2 vinnaren Frederik Vesti under det första träningspasset.

Vesti är en av tre förare som gör sin debut och vi kommer även att få se Ferrari-junioren Oliver Bearman i Haas samt Isack Hadjar i AlphaTauri. Det är en möjlighet för dessa unga talanger att visa upp sina färdigheter och göra sina namn kända i F1-världen.

Vi kommer även att återse några populära ansikten, Jack Doohan och Theo Pourchaire, som båda gjorde sina debuter förra året. Denna gång kommer de att representera Alpine respektive Alfa Romeo. Den energi och entusiasm som dessa rookies tar med sig till banan kommer säkerligen att sätta en extra krydda på tävlingshelgen.

Mycket drama kvar

De sista omgångarna av Formel 1-säsongen är i full gång, och även om konstruktörsmästerskapet redan har avgjorts finns det fortfarande mycket drama på väg. Med endast 22 poäng som skiljer Mercedes och Ferrari i kampen om andraplatsen och McLaren som försöker jaga ikapp, är det ett race som kommer hålla oss på tårna.

Men blicken borde även riktas mot en annan spännande strid längre ner i tabellen. De fem värdefulla poäng som Alpha Tauri lyckades skrapa ihop senast i USA:s Grand Prix fördubblade deras totalpoäng och knappade in på Haas, som just nu innehar niondeplatsen. Det står enorma summor på spel för varje placering, och denna kamp om poäng kommer att ha en betydande inverkan på alla inblandade.

Mexikanska Grand Prix 2023 lovar att leverera en helg fylld med spänning och action. Med nya unga förare, de passionerade mexikanska fansen, rivaliteten mellan Verstappen och Perez, och mycket mer. Så spänn fast säkerhetsbältet och gör dig redo för en hisnande resa till Mexiko!

Lämna en kommentar