Uppsnack inför friidrotts EM 2022 

Stunden på året som många har väntat på är snart här, friidrotts EM 2022. Men för att du ska kunna förbereda dig inför vilka dagar du bör ringa in i kalendern och vart du även kan kolla på de flesta grenarna som du är intresserad av, så ger vi dig den information som kommer att behövas. Detta är uppsnacket inför friidrotts EM 2022

VM och EM sammanlänkar varandra 

Detta är verkligen ett guldår för alla friidrottsintresserade svenskar. Eftersom VM i Tokyo blivit framflyttat förra året på grund av pandemin, så kan du i sommar både titta på VM och EM i friidrott inom loppet av några veckor. För många kan detta därför bli en ganska intensiv period. 

EM kommer att hållas i München i Tyskland under perioden 11 till 21 augusti, medan VM hålls i mitten av juli där datumet ännu inte har fastlagts helt. Detta beror på att många klubbar anser det vara ganska orättvist att ha dessa båda stora tävlingar så tätt inpå varandra.  

Framförallt eftersom det under denna tidsperiod även pågår en annan stor friidrottstävling i Birmingham, det så kallade Samväldesspelen. Så som du hör kommer du i sommar ha mycket härlig sport att kolla på! 

Vart kan man kolla på EM i friidrott? 

Tack vare det stora intresset för friidrott över hela världen, så är det idag i princip samtliga stora kanaler som också följer tävlingen. Genom att kika på kanalens tablå, kan du se exakt när den gren sänds som du är lite extra intresserad av. Dessutom kan du läsa mer information om vilka svenskar som tävlar i varje gren och vart de bästa oddsen finns. 

Svenskar som tävlar 2022 

Vilka svenskar deltar i friidrotts EM under 2022 och är värt att hålla ett litet extra öga på? Sverige presterar ofta bra inom väldigt många grenar och har stjärnor inom de flesta kategorier. Detta gör EM så spännande för många att följa. 

Nackdelen med att både EM och VM anordnas så tätt inpå varandra är såklart också att många förbund har fått behöva prioritera om vart resurserna ska läggas.  

Att skicka samma personer både till EM och VM kommer nämligen inte ge ett särskilt bra resultat och eftersom VM är en större tävling så läggs det därför mer fokus på att skicka förbundets bästa spelare för att tävla för Sverige här istället. Fördelen är att detta också ger chansen till fler friidrottare att prestera bra och kvala sig till EM och som kanske annars inte hade fått chansen. 

Samtliga namn har därför inte ännu offentliggjorts men några utmärkande svenska namn för EM 2022 är bland annat Mustafa Mohamed, Hanna Lindholm, Emil Blomberg och Daniel Ståhl. 

EM anordnas vartannat år 

Normalt så anordnas europamästerskapen i friidrott vartannat år. Men i år kommer det däremot dock vara tre år sedan tävlingen anordnas och det gör detta lite extra spännande. Många professionella friidrottare har också väntat efter detta ögonblick och för flera yngre tävlande kommer detta vara första året som de kan delta i EM. 

Tävlingen arrangeras av bolaget EAA, som också ansvarar för flera stora fotbollsturningar och andra uppskattade sporttävlingar. Om du gillar friidrott har du därmed mycket att se fram emot i år, först VM och sedan EM som anordnas i augusti 2022. Vilken gren är du mest intresserad av? 

Lämna en kommentar