Vad är Europatipset för något?

Europatipset – Fotboll är världens största sport och engagerar ungdomar, barn och vuxna varje dag över hela världen. Det är ganska häftigt att det finns något som förenar olika kulturer och människor så mycket som en sport. Det är många som spelar men för dem som inte spelar så är det lika roligt att titta på. Det finns några som inte nöjer sig med att bara titta på matcher utan de vill ha en extra krydda på matchen. Då är det fantastiskt att kunna spela på matcher för att göra det mer nervpirrande. Har du bra koll på Europas fotboll så kanske Europatipset är något för dig.

Tippa är att gissa

Att tippa som det brukar kallas är att gissa hur det kommer att gå i matcher. Det går att tippa på det mesta som vem som gör nästa mål, vem gör flest mål eller vem som blir varnad. Det vanligaste är dock att tippa vem som vinner matchen. Då går det att välja ett, kryss eller två. En etta betyder att hemmalaget kommer att vinna. Ett kryss betyder att du spelar på ett oavgjort resultat och en tvåa innebär att du tror att bortalaget kommer att vinna.

13 matcher från många ligor

Europatipset är då flera matcher som ska tippas, nämligen 13 stycken. Det är en spelform som introducerades av Svenska Spel redan 1993 men i början hete det Italienska stryktipset då det bara var italienska matcher. Det ändrades ganska snabbt dock till att heta Europatipset då det fanns ett intresse av att tippa på matcher mer än bara Italien.

Då är det alltså 13 matcher som gäller och det är matcher från hela Europa. Du kan välja mellan att tippa 1, kryss eller 2 på samtliga 13 matcher och har du 13 rätt så vinner du pengar. Du vinner även på 12 och 11 rätt men väsentligen mycket mindre. Hur mycket du vinner beror på hur många som har spelat Europatipset den veckan och hur många som har 13 rätt. Är det en ”lätt” omgång så är det många som har 13 rätt och är det en ”svår omgång” är det inte fullt så ånga och då kommer vinstsumman vara väsentligt högre. Vad som avgör om det är en lätt eller svår omgång är huruvida det är många skrällar eller inte i omgången.

Med en skräll så kommer det inte vara så många som har 13 rätt. Om till exempel Falkenberg skulle vinna över AIK så är det många som kommer ha fel på det då de flesta antagligen trodde att AIK skulle vinna den matchen. Vill du ha en större utdelning kan det vara bra att gardera de matcher du tror kan skrälla. Eller kanske till och med helgardera.

Vad är en gardering?

En gardering betyder att du satsar på 2 eller 3 möjliga utfall i en match. Du kan till exempel sätta 1X eller X2 på en match eller till och med 1X2 på en match om det är riktigt svårt. Det kommer att kosta dig mer ju mer du garderar dock och därför är det inte smart att gardera bara för att gardera. Det blir ganska snabbt ganska dyrt om du garderar för mycket och därför bör du hålla dig till ett val per match så mycket du kan.

För att kunna gardera mer utan att behöva betala så mycket är det många som är med i ett andelsspel. Ett andelsspel är ett spel som många är med och delar. Det betyder att de delar insatsen men även en eventuell vinst. Det kommer inte bli så stor vinst då men det är betydligt lättare att vinna över huvud taget.

Här kan du spela Europatipset hos Svenska spel

Lämna en kommentar