En snabbguide till live betting

Numera så finns det en lång rad olika bettingsidor och olika sätt att betta på tillgängliga för svenska spelare. Om du är någon som är intresserad av betting eller om du redan spelar på sport med jämna mellanrum kan detta vara en perfekt text att bli introducerad till live betting. Live betting är fartfyllt och modernt och är för många ett väldigt underhållande sätt att spela på.

Live betting är enkelt att göra när man väl förstår grunderna och i den här texten kommer du att kunna ta del av en kortare genomgång som förhoppningsvis kommer ge dig tillräckligt med kött på benen för att själv testa på hur det är att utnyttja livebetting när man tittar på fotboll, hockey, eller någon annan sport.

Hur fungerar livebetting?

Precis som namnet antyder är livebetting någonting som särskiljer sig från andra spelformer rätt rejält. Där man i andra spelformer lägger sitt spel innan en match startar så går live betting ut på, som namnet skvallrar om, att man som spelare ska lägga sitt spel medans matchen fortfarande spelas. På så sätt kan man som spelare få en spelupplevelse som är snabb och fartfyllt och där man genom sin kunskap kring idrotten i fråga kan utnyttja mönster eller svängningar i matchen i sina spel.  Vissa livebets är aktiva under en halvlek medans andra antingen går i hamn eller inte ger utbetalning efter bara någon minut.

Vad kan man spela på?

Inom livebetting så kan man spela på en lång rad olika alternativ och spelmöjligheter. Det allra vanligaste är dock att man spelar på vilket lag som kommer att göra nästa mål, eller om resultatet kommer att stå sig tills det att matchen är slut. Beroende på vilken sport man spelar på finns det också en lång rad alternativ såsom exempelvis vem får nästa gula kort, utvisningar, hörnor och mycket mer.

Oavsett om man är intresserad av att spela på Champions League eller Allsvenskan finns det gott om valmöjligheter och det är bäst att du loggar in på din bettingplattform för att få en bättre överblick kring olika alternativ som finns tillgängliga, samt för att se hur oddsen för en specifik match ser ut.

Finns livebetting tillgängligt i alla sporter? 

Livebetting finns oftast tillgängligt i alla sporter, men inte under alla matcher. Exempelvis kommer det alltid att finnas möjligheter till livebetting för Allsvenskan 2023, men livebetting inom exempelvis handboll enbart är tillgängligt under större turneringar. Detta har att göra med att det kan vara kostsamt och resursintensivt för spelbolagen att ta fram liveodds och det måste finnas ett tillräckligt stort intresse bland spelare för att det ska löna sig för spelbolagen att plocka fram liveodds som man sedan får spela på.

Om du däremot är någon som primärt är intresserad av internationell fotboll eller våra stora svenska ligor som Allsvenskan och SHL är detta inte någonting som du behöver oroa dig kring då det alltid kommer att finnas liveodds som du kan ta del av direkt via din bettingplattform.

Lämna en kommentar