Det är dags för svensk revansch

Redan nu så kan alla svenska hockeyfans i vårt vackra avlånga land krita in 12–28 maj i sina kalendrar då det nämligen är dags för ishockey-VM igen. Och nu kan du hitta din gratis Hockey-VM livestream hos VMishockey.se för allt du behöver veta mer om.

Även under kommande VM så står vårt lillebrorland i öst (ja, de är fortsatt lillebror tills de har fler VM-guld än vad Tre Kronor har) som värd för VM tillsammans med Lettland.

Det smärtar fortsatt långt in i den svenska folksjälen för många svenska hockeysupportrar efter den svenska kvartsfinals förlusten mot Kanada under VM 2022. Att man vinner och förlorar hör såklart alltid idrotten till men framförallt så är det sättet som man förlorar på som fortsatt svider. Tre Kronor leder med 2 mål (3–1) när det återstår mindre än 2 minuter av matchen, här klappar sedan Tre Kronor igenom totalt när Kanada gör både 2-3 och 3-3 på 30 sekunder.

3-4 kommer sedan endast 43 sekunder in på förlängningen och det är tack och godnatt för svensk del. Sverige gör en fantastisk match i en period för att sedan helt och hållet spela på resultatet, endast 19 skott på mål lyckas man dessutom enbart att mäkta med.

Tre Kronor behöver lära sig snabbt att spela sitt eget spel i 60 minuter, något annat håller inte. Att vika ner så som man gör var ingen vacker syn att skåda. Och just den mentala biten, att våga spela sitt spel matchtiden ut är något som vi behöver lära våra ungdomar att göra från tidig ålder så att det finns en klar röd tråd i spelidé och mentalitet tills dess att man kommer upp i de svenska ungdomslandslagen, och förhoppningsvis även så småningom med spel i Tre Kronor.

Nå ja, nog om det, nu är det revansch som gäller.

Tre Kronor tar nya tag

Det råder ingen tvekan om att Sverige behöver en rejäl nytändning på tränarsidan, något som man nu även får i Sam Hallam när Johan Garpenlöv lämnar som huvudcoach. Detta är något som vi tror stenhårt på och det ska verkligen bli intressant att se en så aktiv och otroligt engagerad coach som Sam Hallam är.

Till VM 2023 så har Tre Kronor lottats in i grupp A tillsammans med Tjeckien, Tyskland, Danmark, Frankrike, Österrike, Ungern och hemmanationen Finland. Samtliga matcher i grupp A kommer att spelas i Tammerfors.

I grupp B som kommer att spelas i Riga så har USA, Schweiz, Slovakien, Lettland, Norge, Kazakstan, Slovenien och Kanada lottats in. Kvartsfinaler spelas 25 maj, semifinaler 27 maj och match om 3 pris samt final spelas 28 maj. SVT och Nent Group har TV-rättigheterna till och med 2023 för dig som vill följa hockey-VM där.

Hur kommer det då att gå för vårt folkkära Tre Kronor i hockey-VM 2023? Vi tror stenhårt på revansch för blågult under Sam Hallams ledning och där ordningen blir återställd till det normala igen när Sverige återtar sin plats på tronen allra högst upp, VM-guld nummer 12 i ordningen ska hem.

Lämna en kommentar