De hetaste sporthändelserna sommaren 2022

Förra sommaren kunde vi avnjuta både fotbolls-EM och sommar-OS i Tokyo, men hur ser det ut i kalendern inför sommaren 2022? Det väntar inte riktigt lika stora evenemang som de två nyss nämnda, men det kommer trots allt att finnas en stor mängd härlig sport att följa under årets tre varmaste månader.

Juni: Finaler, golf och tennis

Juni är inte bara en månad som många välkomnar med öppna armar för att det är den första riktiga sommarmånaden på året, utan även för att den alltid innehåller mycket sevärd idrott. I år väntar flertalet evenemang under månaden som kommer locka spelare till att utnyttja sina betting- och casino bonusar på diverse spelsajter online.

Två typiska händelser som brukar uppmärksammas flitigt på spelmarknaden är exempelvis slutspelen i de amerikanska proffsligorna inom basket och hockey, det vill säga NBA och NHL. NBA-slutspelet inleddes redan i april och finalserien rullar igång i slutet av maj. Sedan pågår den in i juni, potentiellt till och med den 19 juni. NHL-slutspelet inleddes i början av maj och kan hålla på ända till 30 juni om finalserien går till sju matcher.

Övriga nämnvärda evenemang under månaden inkluderar French Open i tennis (22 maj–5 juni) och US Open i golf (16–19 juni).

Juli: Mer golf, mer tennis, men också fotboll och cykling

Det är inte bara i juni som det väntar Major- och Grand Slam-turneringar i golf och tennis. Faktum är att det är dags för mer tennis redan i slutet av juni när en av sportens mest prestigefyllda turneringar, Wimbledon, kickar igång. Wimbledon inleds den 27 juni, men större delen av tävlingen hålls i juli. Finalen är planerad att spelas den 10 juli.

Även inom golfen spelas en av de mest prestigefyllda turneringarna på brittisk mark, när det är dags för British Open den 14–17 juli. I år spelas “The Open Championship” på legendariska St Andrews Old Course.

Är de anrika tennis- och golfturneringarna inte nog kan du glädja dig åt att cykelsportens mest omtalade lopp också genomförs i juli. Tour de France inleds på månades första dag och håller sedan på till den 24 juli.

Det största evenemanget under månaden är kanske trots allt damernas fotbolls-EM, som spelas i England mellan den 6–31 juli. EM-turneringen kan förhoppningsvis bli en riktig höjdpunkt med svenska ögon om Sverige ännu en gång kan lyckas prestera på en hög nivå.

Augusti: En lugnare månad

Augusti är inte en riktigt lika intensiv sportmånad som juni och juli, men det finns en del att se fram emot även här. I slutet av månaden, med start den 29 augusti är det exempelvis dags för nästa Grand Slam-turnering i tennis när US Open kickar igång.

Det är även under augusti som de stora fotbollsligorna påbörjas. Med rätt typ av sportpaket kan du fånga sändningar av de främsta ligorna utan några problem. Även de avslutande kvalrundorna till turneringar som Champions League och Europa League spelas i augusti.

Ovan listade evenemang är bara några av de guldkorn som vi kan vänta oss under sommaren. Ytterligare en typ av evenemang som kan vara värd att nämna är att Formel 1-säsongen är i full gång även under sommaren, och det körs lopp under samtliga tre månader.

Lämna en kommentar