Allt du behöver veta om Bundesliga-starten 2022

Bundesliga-starten 2022 – Om du tycker om att titta på fotboll, så har du många årliga turneringar och matcher att se fram emot och hålla reda på. En mycket populär sådan är Bundesliga, vilket är Tysklands största fotbollsturnering för herrar. Tack vare sin popularitet, räknas det idag också som en av Europas största fotbollsevent och har många hängivna fotbollsentusiaster som följer turneringen varje år.

För att du ska kunna planera in när Bundesliga går av stapeln och vad du behöver tänka på, så har vi satt ihop denna artikel där vi listar allt du behöver veta om Bundesliga-starten 2022!

Vad är Bundesliga?

Om du inte tidigare har följt den tyska fotbollsturneringen Bundesliga, så kanske du har lite frågor angående turneringen och vad som gäller?

Bundesliga är Tysklands högsta fotbollsdivision på herrsidan och under turneringen spelas några av de mest publikdragande matcherna inom fotboll. Bundesliga har funnits i mer än 100 år, men har sedan lanseringen genomgått en hel del förändringar.

I början avgjordes turneringen genom att mästarna i varje region mötte varandra och där vinnarna sedan deltog i slutspelet. Turneringen kallades då för tysk mästare. Dock fann många att detta inte gjorde tävlingen särskilt rättvis och under 1920-talet så ändrade man dessa spelregler och blev till vad Bundesliga är idag, en rikstäckande professionell liga med många deltagande lag.

När pågår Bundesliga?

Bundesliga för år 2022 startar den 5 augusti och pågår fram till den 27 maj 2023. Eftersom turneringen involverar så många lag så är detta en av faktorerna till att matcherna spelas under en sådan lång tid, men fördelen är att du alltid kommer ha spännande matcher att titta på.

Online kan du enkelt hitta detaljerade spelscheman för när matcherna spelas och även hur oddsen ser ut i nuläget. Perfekt om du har ett favoritlag som du vill betta på, eller om du helt enkelt vill kunna ringa in viktiga matchdagar i kalendern. Kanske har du inte möjligheten att titta på varje match, men det finns goda chanser att också se dem i efterhand om du har rätt förutsättningar.

Vart kan man kolla på matcherna?

Beroende på hur ditt TV-abonnemang ser ut så har du också lite olika möjligheter då matcherna inte vanligtvis visas på de större kanalerna som TV4, SVT eller TV3.

Om du har adderat fotbollskanalerna till ditt abonnemang så kommer du ha chansen att ta del av det mesta från Bundesliga direkt i din TV. Om inte, så kan du också streama matcherna online från till exempel Bet365 eller välja att betala för kanalerna undertiden fotbollsturneringen pågår. Detta så du inte missar några av matcherna och kan supporta ditt favoritlag!

Vilka lag ska man hålla utkik efter?

Det finns många lag i Bundesliga som är värda att hålla utkik efter. Det kommer som vanligt bli en väldigt spännande omgång med många nagelbitande matcher.

Kikar man historiskt sett så är det framförallt ett lag som har presterat väldigt bra och det är FC Bayern Munchen, som också tog hem segerpokalen under föregående Bundesliga. De har också blivit tippade att vinna i årets omgång och ses högt på många oddslistor.

Är det något särskilt lag som du har en historia med och kommer heja på när Bundesliga väl går av stapeln? Säkerställ att du har rätt kanaler adderade, så att du faktiskt kan följa turneringen som planerat och sedan kan du börja boka in matchdagar med dina vänner som också gillar tysk fotboll!

Lämna en kommentar