Andelsspel – Ett lyft för travsporten

Travet fick sig en rejäl skjuts under coronapandemin och när i princip alla sporter pausades körde travet på precis som vanligt, vilket bidrog att alla blickar riktades till Sverige och svensk travsport.

Tillväxten för hästarnas spelbolag, ATG har ökat markant senaste två åren. Pandemin har såklart hjälpt till, men av anledningarna till tillväxten stavas andelsspel. Andelsspel har blivit omåttligt populärt och står för en stor del av omsättningen till de större spelformerna.

Vad är då andelsspel?

Genom att spela andelsspel är du med på ett travsystem som någon annan person har konstruerat. Du köper alltså en del av systemet och du får därmed den procentsatsen av vinsten som du har satsat. Genom att köpa en andel får du slagkraftigare system eftersom priset och radantalet är högre, vilket innebär att flera hästar kommer med på spelkupongen,

En ytterligare faktor är att det är professionella spelexperter som gör systemen. Spelexperterna kan arbeta en hel vecka inför exempelvis en V75-omgång, vilket också ökar chansen för en storvinst.

Tidigare hittade du andelsspelen hos ATG Tillsammans men under 2020 valde ATG att flytta andelsspelen som konstrueras av butikerna till en egen undersida på atg.se.

Ett av lagen som har gått i bräschen när det kommer till ATG-andelar är Travstugan, som en av Sveriges största travsajt.

Hos Travstugan hittar du tretton spelexperter som erbjuder gratis travtips till alla större streckspel på travet. Det finns det ett stor urval av andelar till exempelvis V75, V86, V64 & GS75.

Lämna en kommentar