Allt du behöver veta om arenorna i årets VM

VM är ett av de viktigaste evenemangen i sportkalendern. Förutom att det är en tävlingsmoment mellan stora fotbollslag är det en period av firande och enighet för fansen.

Vi har förberett ett helt inlägg där du kan se vilka 8 arenor som valts ut för att ta emot varje match i Qatar, det land som kommer att stå värd för ett av årets mest efterlängtade evenemang.

Platsen för fotbolls-VM 2022

Det är inte lätt att välja vilket land som ska stå värd för ett så stort evenemang som fotbolls-VM. För att avgöra vilket land som ska stå som värd för tävlingen, genomför FIFA ett val av länder på grundval av tidigare fördrag och avtal.

För att undvika problem och kontroverser är det FIFA:s exekutivkommitté som fattar beslut om värdlandet med hjälp av ett komplicerat omröstningssystem. Inför VM 2022, valde förbundet Qatar som är värdland i år. Detta innebär att ett land i Mellanöstern för första gången kommer att vara värd för världsturneringen i fotboll för herrar. Landet förbereder sig för den stora tävlingen genom att bygga och renovera VM-arenor. Förutom innovationen för den valda regionen, finns det nyheter när det gäller klimatförhållandena, eftersom landet kan nå 40 grader under vissa tider på året. Det kommer utan tvekan att bli ett spännande VM, och om du vara intresserad av detta kan du se hela spelschemat för Fotbolls-VM 2022 här. På så sätt kan du ladda upp ordentligt inför sommarens största sportevengemang.

8 arenor för VM i Qatar 2022

Qatars regering har investerat i byggandet av sju nya arenor och en omfattande renovering av ytterligare en arena. Det kommer att finnas åtta VM-arenor spridda över hela Qatar. Arenorna är utrustade med toppmodern teknik för att klara väderhinder och för att ta emot fans och supportrar från hela världen med stor komfort samt erbjuda en unik upplevelse vid varje match. Om du har följt med i utvecklingen i nyheterna de senaste åren, har dessa arenor dessvärre använt sig av utländsk arbetskraft på ett oetiskt sätt.

Al Bayt-stadion

Här kommer semifinalerna i fotbolls-VM 2022 att hållas. Stadion har en kapacitet på 60 000 personer och ligger 60 kilometer från huvudstaden Doha. Det mest slående är stadions utformning, som är byggd som en hyllning till beduinfolkens konstruktioner.

Lusail

Lusail är den stadion som kommer att stå värd för öppnings- och finalmatcherna i fotbolls-VM 2022. Arenan kommer att ha en kapacitet på 86 000 personer, och strukturen och arkitekturen har inspirerats av de arabiska folkens handgjorda korgflätningstekniker.

Khalifa International

Stadion, som genomgick en omfattande renovering och öppnades igen 2017, har en kapacitet på 40 000 personer och ligger i landets huvudstad Doha. Khalifa International Stadium är en symbol för teknik och infrastruktur, oavsett om det gäller dess moderna interiör eller dess hisnande arkitektur.

Stadium 974

Ett exempel på hållbarhet: hela konstruktionen av arenan gjordes av containrar som inte längre används. Stadion, som tidigare hette Ras Abu Aboud Stadium, är den första hopfällbara arenan i VM:s historia.

Education City

Stadion Education City kan ta emot matcher upp till kvartsfinalerna. Det är lätt att komma dit eftersom det bara ligger 7 kilometer från huvudstaden. Stadion ligger på campus för Qatars ledande universitet, därav namnet.

Stadion Ahmad Bin Ali/ Al-Rayyan

En annan arena som kommer att vara värd för matcher upp till kvartsfinalerna. Al-Rayyan är en av Qatars mest traditionella städer och ligger i närheten av huvudstaden och ökenlandskap som kommer att glädja både fans och besökare.

Al Thumama

Stadion uppmärksammas för sin arkitektoniska utformning som inspirerats av gahfiya, en traditionell huvudbonad som bärs av arabiska män. Det ligger nära huvudstaden och kommer att erbjuda 40 000 platser för åskådare.

Al Janoub – Wakrah

Stadion har en kapacitet på 40 000 åskådare och har en mycket elegant arkitektur som inspirerats av båtarna från handelsfolket i Arabien. Al-Janoub-stadion ligger relativt nära Qatars huvudstad, bara 20 kilometer bort.

Lämna en kommentar