Allsvenskan 2022 har anmält: Så här blir du bra på betting

Den svenska fotbollssäsongen har dragit i gång med bravur. Att man nu kan spela inför fulla läktare skapar en känsla av inga förbehåll och “allting är möjligt”. Lägg på att våren spirar och fansen är laddade och vi har det perfekta upplägget att sätta oss in i bettingens abc.

För den som vill vadslå på säsongens matcher, och inte bara följa dem från sidlinjen, kan det vara en god idé att slipa lite på den strategiska approachen. Fotbollsintresset kan för många vara starkt förknippat med känslor. Det gör det ibland svårt att hålla huvudet kallt när man lägger sina bud. Därför är ett av de viktigaste tipsen man som bettare kan ta till sig att inte vadslå på det lag som man betraktar som sitt favoritlag. När du går in på en bettingsida, du kan exempelvis använda betting.com/sv om du vill, ska du således se till att du är väl förberedd och har en strategi på plats — en strategi som inte inbegriper att betta på favoritlaget.

Hantera oddsbonusar med tillförsikt

Det är också viktigt att du inte låter dig styras för mycket av de oddsbonusar en ny sida vill erbjuda dig. Att få oddsbonusar är givetvis bra. Kom bara ihåg att läsa det finstilta. Notera också att du, med en oddsbonus, får tillgång till en större summa att spela för vilket gör att du kan betta “mer”, men mer är inte alltid bättre. Spela därför inte bara för att du kan och får ett erbjudande. Lägg bara vadslagningar för att du tänkt igenom oddsen och räknat på det.

Jämför odds hos olika spelbolag

Det är inte bara bonusarna som kan skilja sig från olika spelsajter och spelbolag – även oddsen de erbjuder kan vara, och är ofta, olika. Ju högre oddsen är desto mer står på spel – man kan få mer tillbaka. Därför är det i regel eftertraktansvärt att hitta de sajter som för en specifik match lagt det högsta oddsen. Kom också ihåg att höga odds innebär också större förlust och inte bara större vinst om man bettat “fel”. Oavsett är det alltid bra att jämföra olika spelbolag – är det stor diskrepans mellan dem så säger det också något om osäkerheten eller svårighetsgraden på den aktuella fotbollsmatchen.

Så här blir du bra på betting 2022

Kunskap kunskap kunskap

När det kommer till vadslagning är ingenting viktigare än ett kallt kalkylerande sinne. Låt dina beslut ta tid. Läs på och sätt dig in i all typ av data kring den uppkomna matchen. Hur är lagen som ställs mot varandra. Vad sägs om formkurvor, eventuella avbräck i trupperna och så vidare. Håll dig således uppdaterad om senaste nytt.

Håll en bettingdagbok

I nära anslutning till kunskapskravet och råden om att tänka efter noga kommer detta tips om att hålla en dagbok över sitt spelande. Om man skriver ned samtliga spel är det guld värd på lång sikt eftersom man kan gå tillbaka för att se hur det gick och för att se hur det gick sist när uppställningen var snarlik. Dagboken kan exempelvis vara i form av ett avancerat Excelark. Då kan du söka efter tidigare lag och matcher och resultat.

Lämna en kommentar