6 saker som gör Messi till den bästa fotbollsspelaren! 

Världsmästerskapet för fotboll 2022 är nu avslutat, och Lionel Messi har spelat sin sista match. Vi tar en titt tillbaka på Messis legendariska karriär, och de egenskaper som gör honom till den bästa fotbollsspelaren genom tiderna.  

Vilka namn anses vara de bästa spelarna genom tiderna? 

Fotboll har under flera decennier presenterat enorma talanger till världen, och debatterna kring vem som är den bästa spelaren fortsätter. Denna generationen har haft ett stort antal namn att rösta på när det kommer till tidernas bästa fotbollsspelare.  

Vi minns spelare som Pelé, Maradona, Ronaldo och även Sveriges egna Zlatan Ibrahimovic som tidlösa och talangfulla namn i fotbollshistorien. Men vad gör Lionel Messi till världens bästa fotbollsspelare? Vi listar Messis unika egenskaper och prestationer som har bidragit till hans enorma och långsträckta karriär.  

1. Mål och assist  

Messi håller rekordet för de flesta målen i La Liga, vilket är 423 mål. Han håller rekordet för flest mål i en säsong, vilket är 50 mål och håller även rekordet för flesta mål av en sydamerikansk fotbollsspelare och det Argentinska fotbollslaget med en siffra på 68 mål totalt. Genom sin karriär har Messi prickat över 600 mål. Det går att säga utan tvekan att Messi lever upp till sitt smeknamn “målmaskinen”.  

2. Troféer 

Messi har en lång historia med att vinna troféer för både sin fotbollsklubb men även sitt land. Messi vann sin första La Liga titel år 2005, och fortsatte sedan på ett spår av vinnande där han tog hem ett totalt antal av 10 troféer för La Liga. Han har även vunnit FIFA världsmästerskapet tre gånger under sin karriär. Messi har dessutom samlat på sig troféer i andra områden inom sporten, såsom: 

  • 4 st UEFA Champions League troféer 
  • 3 st UEFA Super Cup Glory troféer 
  • 8 st Spanska Super Cupen troféer 
  • 6 st Spanska Cupen troféer 

3. Ledarskap 

Messis lagkamrater, bland annat Pique, har flera gånger uttryckt sig angående spelarens laganda, och hans sätt att föra ihop laget för att föra spelet framåt. Messi har flest assist i den Spanska ligan, och många anser att det är tack vare hans tålmodiga och strategiska samarbetsvilja.  

4. Snabbhet 

Messis position som anfallare drar stor nytta av att vara snabb. Detta är ett område där spelaren utmärker sig. Och i kombination med sin talang för att drilla bollen, så är han mer än ofta ostoppbar.  

5. Talang 

Utöver teknik och strategi, så utmärker Messi sig som fotbollsspelare på grund av hans naturliga talang för sporten, vilket är en av anledningarna till att han blev sponsrad som ung. Trots Messis medicinska bekymmer som påverkade hans möjlighet att växa ordentligt, så har disciplin och talang lyckats leverera honom till oändligt höga nivåer inom sporten.  

Många anser även att hans tid spenderad med några av världens bästa spelare som exempelvis Eto’o, Ibrahimovic och Ronaldinho har bidragit till spelarens intelligens för sporten. 

6. Anpassningsbar 

Messi har fortsatt att prestera på topp trots många förändringar till hans lag genom åren. Byte av tränare för Barcelona laget, från Pep Guardiola och Luis Enrique till Ernesto Valverde har inte påverkat hans prestationsnivåer inom sporten. Messi har även fortsatt att leverera trots byte av lagkamrater och alla anpassningar som tillkommer med en sådan situation.  

Slutligen 

Det finns många olika åsikter kring vad som gör Lionel Messi till världens bästa fotbollsspelare. Det pågår även debatter kring ifall detta är en titel han förtjänar, då sporten har varit full med talangfulla spelare genom tiderna.  

Ovannämnda punkter är alla anledningar till varför vi tycker att Messi utmärker sig som den bästa fotbollsspelaren av vår generation, och kommer att ha en karriär som är omtalad och ihågkommen i flera år framåt. 

Lämna en kommentar